BTC

Bitcoin Virtual Machine (BVM), een vooraanstaande aanbieder van rollup-as-a-service op Bitcoin, heeft onlangs het nieuwe analyse- en onderzoeksplatform Bitcoin Heartbeat gelanceerd.

Dit platform is specifiek ontworpen om transparante en verifieerbare realtime gegevens te leveren over Bitcoin layer-2 (L2) en layer-3 (L3) rollup-projecten, met als doel het beter inzichtelijk maken van de werking en effectiviteit van deze schaaloplossingen.

Bitcoin-ecosysteem nauwlettend in de gaten houden

In een persbericht werd benadrukt dat Bitcoin Heartbeat gebruikers in staat stelt om het steeds verder ontwikkelende Bitcoin-ecosysteem nauwgezet te volgen en te begrijpen. Het BVM-team gaf in een interview aan dat hoewel Bitcoin inmiddels bekendstaat als een betrouwbare opslag van waarde, het nut ervan buiten deze functie beperkt blijft.

“Er zijn bijvoorbeeld nauwelijks gedecentraliseerde applicaties (DApps) op Bitcoin te vinden, in tegenstelling tot platformen zoals Ethereum en Solana. Dit komt voornamelijk door technische beperkingen. Om Bitcoin-consumentenapps mogelijk te maken, zijn er rollups nodig die zowel snel als kostenefficiënt zijn,” aldus het team

Het persbericht maakte ook duidelijk dat Bitcoin Heartbeat de kloof wil overbruggen die analisten en de bredere gemeenschap ervaren bij het evalueren van rollup-oplossingen.

“Ondanks het harde werk van veel getalenteerde teams om Bitcoin schaalbaar te maken, blijft het een uitdaging om de effectiviteit en realtime-prestaties van deze oplossingen correct te beoordelen,” zo werd uitgelegd.

Richten op aanbieden van ‘liveness metrics’

Bitcoin Heartbeat zal zich met name richten op het aanbieden van “liveness metrics,” waarmee gebruikers de activiteit en prestaties van L2- en L3-rollupoplossingen op het Bitcoin-netwerk kunnen meten. Daarnaast stelt het platform gebruikers in staat om projectwebsites te verkennen en explorer-functionaliteiten rechtstreeks vanaf het dashboard te gebruiken.

De hoofdontwikkelaar van het BVM-team, bekend onder de naam “3700,” verklaarde dat Bitcoin Heartbeat hun bijdrage is aan de gezamenlijke inspanning om Bitcoin verder op te schalen. “Hoe gemakkelijker deze gegevens toegankelijk en verifieerbaar zijn, hoe beter we de gezamenlijke vooruitgang bij het opschalen van Bitcoin kunnen begrijpen.”

Op 17 juli introduceerde het team achter Bitcoin Heartbeat ook BVM Studio, een no-code tool die de implementatie van blockchains vereenvoudigt. Deze tool biedt een visuele programmeerinterface die lijkt op Lego-bouwstenen, waarmee gebruikers eenvoudig aangepaste blockchains kunnen creëren zonder programmeerkennis. Hoewel deze oplossing mogelijk niet hetzelfde niveau van maatwerk biedt als volledig gecodeerde alternatieven, streeft het BVM-team ernaar om voortdurend nieuwe modules en opties toe te voegen om de flexibiliteit te vergroten.

Het bericht Bitcoin Virtual Machine lanceert Bitcoin Heartbeat verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!