Spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten hebben donderdag een positieve instroom van $192,56 miljoen ervaren. BlackRock’s IBIT sprong eruit met de grootste instroom van $157,6 miljoen dollar, gevolgd door WisdomTree’s BTCW, dat met $118,52 miljoen zijn grootste instroom tot nu toe noteerde — meer dan tien keer groter dan zijn vorige record op woensdag.

Fidelity’s FBTC en Ark Invest met 21Shares’ ARKB zagen respectievelijk $65,25 miljoen en $32,79 miljoen aan netto instroom. Ook VanEck’s HODL fonds registreerde een bescheiden instroom van $3,38 miljoen.

Daarentegen zag Grayscale’s omgezette GBTC fonds een aanzienlijke uitstroom van $182,94 miljoen. Ook Hashdex’s spot Bitcoin fonds noteerde een uitstroom van $2,03 miljoen.

Het totale handelsvolume van spot Bitcoin ETF’s bedroeg op donderdag $2 miljard, een stijging ten opzichte van de $1,79 miljard op woensdag. Sinds de lancering in januari hebben de 12 fondsen een totale netto instroom van $17,43 miljard gerealiseerd.

Lichte uitstroom bij Ether ETF’s

De spot Ethereum (ETH) ETF’s in de VS zagen een nauw afgestemde instroom en uitstroom, resulterend in een netto uitstroom van $2,87 miljoen. BlackRock’s ETHA noteerde $11,74 miljoen aan netto instroom, terwijl Grayscale’s mini trust $5 miljoen binnenhaalde en Bitwise’s ether fonds $2,78 miljoen registreerde. Deze instromen werden tenietgedaan door netto uitstromen van $19,83 miljoen uit Grayscale’s ETHE en $2,58 miljoen uit Fidelity’s Ethereum ETF.

Het totale dagelijkse handelsvolume van de ether ETF’s bereikte gisteren $338,49 miljoen, terwijl deze fondsen sinds de lancering op 23 juli een cumulatieve netto uitstroom van $390,23 miljoen hebben gezien.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Sterke instroom in Bitcoin ETF’s, gemengde resultaten voor Ether fondsen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!