Kautuk Kundan, oprichter en CEO van Stackr Labs, beweert dat videogame-maker Atari liegt over de technologie achter hun nieuwste spel. Het spel, genaamd Asteroids, is volgens Atari zelf een game die gebruik maakt van blockchain technologie. Maar Kundan verdacht Atari ervan dat het populaire spel helemaal niet “on-chain” is. En in een post op X deelt Kundan wat hij vond.

Blockchain game gebruikt helemaal geen blockchain

Wat blijkt? De blockchaingame Asteroids maakt helemaal geen gebruik van blockchain; een flinke openbaring. Sinds een paar jaar zijn er steeds meer video games die van blockchain technologie gebruik maken. Maar de ontdekking roept vragen op. Hoeveel blockchain games maken daadwerkelijk gebruik van een blockchain?

Kundan zegt dat aan het einde van Asteroids, bij het opgeven van de score, een API-oproep wordt gedaan. Dat betekent dat het spel via Web2-servers werkt, en dus helemaal niet via een blockchain.

Kundan en zijn team speelden het spel niet echt, maar stuurden eenvoudig API-oproepen naar de servers, waarmee ze het leaderboard manipuleerden. Dit bewijst dat het spel helemaal niet gebruik maakt van een blockchain. Bij een blockchain is zoiets namelijk helemaal niet mogelijk. Ook zegt Kundan dat andere gebruikers hun scores waarschijnlijk ook konden manipuleren om hogerop te komen. 

Atari lanceerde het Asteroids-spel op 25 juli in samenwerking met Coinbase’s layer-2 Base-netwerk. Spelers kregen de kans om de game te spelen en hiermee prijzen, zoals een Atari cadeaubon van $1.000, te winnen door een zo hoog mogelijke score te behalen. 

Cryptogame detectives Stackr Labs

De hack van Kundan is een mooie reclame voor zijn eigen bedrijf Stackr Labs. Het bedrijf ontwikkelt namelijk een systeem genaamd “Proof of Gameplay”. Dit systeem ontwikkeld kan producten die zichzelf “on-chain” noemen verifiëren en vaststellen of ze ook echt gebruik maken van een blockchain.

Kundan benadrukte dat zijn hack niet bedoeld is als kritiek op het spel van Atari. Hij noemt het zelf een poging om verbeteringen en oplossingen te vinden voor aanhoudende problemen bij crypto toepassingen. Hij roept de industrie op om transparanter te zijn over dergelijke kwesties.

Het bericht Crypto-game van Atari gehackt, onthuld pijnlijke waarheid verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!