Een innovatief voorstel, gelanceerd door de beleidsgroep USABTC, heeft als doel om van de Verenigde Staten een toonaangevende speler te maken in de digitale economie. Dit voorstel bepleit de oprichting van een specifieke belastingvrije Digitale Economische Zone (DEZ) voor Bitcoin (BTC).

In deze zone zou Bitcoin kunnen worden verhandeld en opgebouwd zonder belasting op vermogenswinsten, hoewel bij het inwisselen een belasting zou worden toegepast.

Veiligstellen van de financiële toekomst

USABTC stelt dat dit initiatief de financiële toekomst van de VS kan veiligstellen door een veerkrachtige en innovatieve economische omgeving te bevorderen.

usabtc voorstel
Bron: X.

De potentie van Bitcoin wordt hierbij benut terwijl de centrale rol van de dollar behouden blijft. Wereldwijd heeft Bitcoin beleidsmakers al aangezet tot het heroverwegen van traditionele financiële strategieën.

Praktische uitvoering en fiscale strategieën

Een directe aankoop van Bitcoin door de overheid wordt als onpraktisch en politiek uitdagend beschouwd. Daarom stelt USABTC een DEZ voor waar Bitcoin-transacties belastingvrij zijn, maar waarbij een belasting op inwisseling wordt geheven om inkomsten te genereren.

Het aanbieden van belastingvrije vermogenswinsten binnen deze zone zou investeerders aantrekken en vermogensgroei binnen een gereguleerde omgeving bevorderen. Bovendien zou de exitbelasting op Bitcoin-conversies terug naar traditioneel geld een nieuwe inkomstenbron voor zowel federale als staatskassen kunnen vormen.

Implementatie in fasen

De uitvoering van de DEZ begint met een presidentieel bevel om het gebruik van het Exchange Stabilization Fund (ESF) te autoriseren, een fonds opgericht door de Gold Reserve Act van 1934. Vervolgfases omvatten het opstellen van juridische adviezen, wetgevende inspanningen en uitgebreide publieke voorlichting om brede steun en begrip te waarborgen.

De Internal Revenue Service (IRS) zal een collaboratieve rol spelen bij het vestigen van een robuust juridisch kader en het goedkeuren van de voorgestelde belastingstructuur.

Toekomstvisie en bescherming tegen overheidsinmenging

USABTC beweert dat dit initiatief de VS kan positioneren als een leider in de digitale economie. Het plan bevat maatregelen om overheidsinmenging tegen te gaan, waarbij de rechten van zelfbewaring wettelijk worden gewaarborgd om zorgen binnen de cryptogemeenschap aan te pakken.

Als de wetgevende en regelgevende goedkeuringen worden verkregen, zou het plan van USABTC in 2025 van start kunnen gaan, met de mogelijkheid dat de DEZ volledig operationeel is in 2026.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Nieuw Amerikaans voorstel voor belastingvrije Bitcoin zone appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!