Franklin Templeton heeft bekendgemaakt dat haar OnChain U.S. Government Money Market Fund (FOBXX) nu beschikbaar is op de Ethereum (ETH) via de layer-2 blockchain Arbitrum (ARB). Dit markeert de derde blockchain waarop de aandelen van het fonds verhandeld kunnen worden, na eerdere tokenisaties op Stellar en Polygon, een ander layer-2 netwerk van Ethereum. “

Het Stellar-netwerk blijft het officiële register voor aandeelhouderschap van het Franklin OnChain U.S Government Money Fund,” vertelde een woordvoerder van Franklin Templeton aan CoinDesk. “Het fonds kan ook gebruik maken van de netwerken van Polygon en Arbitrum voor bepaalde rekeningen op verzoek en afhankelijk van de geschiktheid. Arbitrum zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor institutionele portemonnees.”

Integratie van Decentralized Finance

De uitbreiding naar het Arbitrum-netwerk wordt gezien als een belangrijke stap in de integratie van gedecentraliseerde financiering (DeFi) in het traditionele financiële systeem en helpt Franklin Templeton om een nieuw publiek te bereiken voor FOBXX. Roger Bayston, hoofd digitale activa bij Franklin Templeton, benadrukte het belang van deze stap: “Het uitbreiden naar het Arbitrum-ecosysteem is een belangrijke stap in onze reis om onze vermogensbeheer capaciteiten met blockchain-technologie te versterken.”

franklin templeton arbitrum
Bron: X.

Het fonds, dat in 2021 werd gelanceerd, was het eerste dat een openbare blockchain gebruikte om transacties en eigendomsregistraties vast te leggen. Het heeft momenteel een marktkapitalisatie van $420 miljoen en is daarmee het op twee na grootste met Amerikaanse staatsobligaties gekoppelde on-chain product, volgens gegevens van rwa.xyz.

Concurrentie in de markt van getokeniseerde fondsen

Sinds de lancering van het FOBXX-fonds hebben verschillende andere firma’s, waaronder BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, een duw gegeven aan de tokenisatie van reële activa (RWAs) door hun fondsen naar blockchain rails te brengen.

De grootste hiervan is het USD Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL) van BlackRock, dat draait op de hoofd-Ethereumketen met tokenbeheer en officiële eigendomsregistratie door Securitize. BUIDL is momenteel het grootste dergelijke fonds naar marktkapitalisatie.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Franklin Templeton zet stappen in DeFi met lancering op Arbitrum appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!