De afgelopen dagen heeft de bekende bitcoin (BTC) bull-bear marktindicator opnieuw het groene licht gegeven, wat een teken is dat de markt weer in een bullish fase is beland. Deze omschakeling komt na een korte periode waarin de indicator rood knipperde, wat het eerste bearish signaal sinds januari 2023 was. Her herstel na de heftige correctie is dus nog in volle gang.

De omschakeling naar bullish sentiment voor BTC

De Bitcoin bull-bear marktindicator, die de fasen van investeerderssentiment volgt, gaf drie dagen lang een bearish signaal nadat de prijs van bitcoin zelfs even onder de $50.000 was gezakt. Dit was de eerste keer sinds februari dat BTC onder dit belangrijke niveau kwam, wat leidde tot enige bezorgdheid onder handelaren. De prijsdaling van BTC naar zo’n $49.000 eerder deze week veroorzaakte een tijdelijke schokgolf in de markt en de angst onder beleggers zat er goed in.

CryptoQuant-oprichter Ki Young Ju merkte echter op dat de meeste Bitcoin on-chain cyclische indicatoren, die dicht bij de grenslijn zweefden, nu weer naar bullish marktomstandigheden zijn verschoven. In een bericht op X bevestigde hij: “Bitcoin bevindt zich nog steeds in een bullmarkt.”

Wat gaat de BTC koers doen?

Ondanks het optimisme dat de omschakeling van de indicator heeft veroorzaakt, zijn analisten verdeeld over de richting die de BTC koers nu zal inslaan. Sommige marktwaarnemers wijzen op overeenkomsten met eerdere bullmarkten, zoals de 2015-2017 cyclus, die volgde op een periode van prijsdalingen na een halving. Veteran trader Peter Brandt stelde dat de huidige neerwaartse trend van BTC vergelijkbaar is met die van eerdere halving cycli, wat erop zou kunnen wijzen dat een nieuwe bull run in de maak is.

Aan de andere kant zijn er ook analisten, zoals Markus Thielen van 10x Research, die waarschuwen voor mogelijke verdere prijsdalingen voordat een definitieve bullmarkt kan beginnen. Thielen verwacht dat de prijs van Bitcoin mogelijk nog verder kan dalen naar het gebied van $40.000 om een ideaal instapmoment voor de volgende bullmarkt te creëren.

Hoewel de marktindicator dus opnieuw groen licht geeft en het vertrouwen in een aanstaande bullmarkt lijkt te herstellen, blijft er verdeeldheid onder analisten over de onmiddellijke toekomst van de bitcoin koers. Duidelijk is wel dat de koers goed heeft weten te herstellen van de heftige crash. Het plaatje had er ook een stuk negatiever uit kunnen zien op dit moment.

Het bericht Bitcoin koers zet bullmarkt voort, volgens belangrijke indicator verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!