Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA), waarschuwt dat een stem op Kamala Harris bij de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen slecht is voor de cryptowereld. Volgens Hoskinson voeren president Biden en vice-president Harris een strijd tegen cryptocurrency.

‘De regering Biden-Harris heeft een oorlog tegen crypto verklaard. Er is geen verandering in zicht. Sterker nog, het lijkt nu nog slechter te worden. Een stem op Harris is een stem tegen de Amerikaanse crypto-industrie,” zei Hoskinson in een bericht op X.’

Banner Cardano 1

Kritiek op de Federal Reserve

Hoskinson reageerde op uitspraken van Tyler Winklevoss, een bekende naam in de crypto-wereld. Winklevoss bekritiseerde de Federal Reserve (Fed) vanwege hun aanpak tegen Customers Bank, een bank die vriendelijk staat tegenover crypto. Volgens Winklevoss had de Fed geen duidelijk bewijs voor de beschuldigingen dat de bank de regels voor risicomanagement en anti-witwaswetgeving niet goed naleefde.

Daarnaast verplicht de Fed banken nu om 30 dagen van tevoren te melden als ze zaken willen doen met crypto-bedrijven. Winklevoss vindt dit een poging om meer controle te krijgen over de relatie tussen banken en de crypto-sector.

Winklevoss waarschuwde dat, zelfs als Customers Bank toestemming krijgt om met crypto-bedrijven te werken, het nog steeds onduidelijk is of de Fed deze informatie openbaar maakt. Als Harris wint, denkt hij dat bijna geen enkel crypto-bedrijf goedkeuring zal krijgen.

‘Maak geen fout, deze actie van de Fed is nog maar een voorzichtige stap. Ze doen nu voorzichtig omdat de verkiezingen eraan komen. Maar als Harris in november wint, gaan ze hard optreden,’ zei Winklevoss.

Politieke strijd

Toen president Biden nog kandidaat was voor de verkiezingen van 2024, waarschuwden zowel Winklevoss als Hoskinson dat een stem op Biden slecht zou zijn voor de Amerikaanse crypto-industrie.

Nu Biden Harris steunt, probeert haar campagneteam het groeiende aantal crypto-ondersteuners van Donald Trump tegen te gaan. Trump heeft zichzelf gepresenteerd als een “pro-crypto” kandidaat en heeft meerdere keren zijn steun uitgesproken voor Bitcoin en de crypto-industrie.

Deze week lanceerden de Democraten een campagne genaamd “Crypto for Harris” om de steun van crypto-kiezers te winnen. Ook lijkt Harris’ team contact te hebben gezocht met crypto-bedrijven om hun relatie te verbeteren.

The post Cardano (ADA) directeur noemt een stem op Kamala Harris slecht voor crypto appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!