Ken je dat gevoel dat elke keer wanneer jij crypto koopt, de markt volledig in elkaar zakt? De crypto trader in dit verhaal kent dat gevoel nu ongetwijfeld. Hij zette namelijk groots in op een nieuwe memecoin. Dat kostte hem ruim 800.000 euro aan solana (SOL). Maar pijnlijk genoeg draaide deze zet uit op een grote nachtmerrie.

Crypto-handelaar gokt op komst Trump memecoin, maar gaat de mist in

Dit verhaal vloeit voort uit eerder crypto nieuws deze week. Zo was te lezen dat de memecoin “Return the Republic (RTR)” werd gelanceerd. Velen dachten dat de Trump-familie hier iets mee te maken had. Donald Trump is tegenwoordig een crypto-voorstander en verkocht eerder al eigen non-fungible token (NFT) collecties. Handelaren wachten daarom al lange tijd op de lancering van een officiële Trump coin, iets wat gezien de eerdere ontwikkelingen rondom hem niet geheel uit de lucht gegrepen zou zijn.

RTR zag door geruchten dat het project gelanceerd zou zijn door Trump een gigantische stijging. Blockchain-analysebedrijf Lookonchain viel vervolgens op dat een trader groots inzette op de coin. De handelaar in kwestie kocht 7,2 miljoen RTR, wat hem 5.800 solana ter waarde van ruim 800.000 euro kostte. Pijnlijk genoeg bleek hij echter vrijwel precies op de top zijn aankoop te hebben gedaan.

Zoals in het eerdere nieuws te lezen was, trok de zoon van Trump uiteindelijk de figuurlijke stekker uit het project. Hij deelde op socialmediaplatform X mede dat het project zeker niet aan de Trump-familie verbonden was. Het gevolg was dat RTR volledig inzakte. En de trader in kwestie besloot na de gigantische crash zijn RTR toch maar weer te verkopen.

17.000 euro aan solana over na mislukte gok

Wat er over bleef was 113 solana met een waarde van iets meer dan 17.000 euro. De handelaar stapte dus voor 800.000 euro aan solana in RTR en had daar vier uur later nog maar een fractie van over. Lookonchain geeft een wijze les mee op basis van dit verhaal: “Koop geen memecoins op basis van FOMO”.

Wanneer een handelaar “Fear-of-missing-out (FOMO)” voelt, betekent dit dat hij of zij bang is om de boot te missen. Uit een soort paniek stap je dan toch maar in, want de koers is toch al zo hard gestegen en misschien kan je nog een graantje meepikken. Maar vaker wel dan niet blijkt dit een slechte keuze te zijn.

Het bericht Crypto-drama: Man verliest in 4 uur solana fortuin na onhandige actie verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!