Tijdens het herstel van de afgelopen week is Dogecoin weer boven een koers van 0,10 dollar uitgekomen. Dit was een belangrijk prijslevel waar de munt erg veel moeite mee had. Maar nu de koers hier boven beweegt, kan de munt zomaar weer naar 0,12 dollar stijgen. Laten we naar de grafieken kijken.

De prijslevels van DOGE

Om een goed beeld te krijgen van de koers, gaan we eerst een blik werpen op de dagelijkse grafiek van DOGE. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we genoeg kunnen zien om de sterkste prijslevels duidelijk te krijgen. Deze zijn in de afbeelding hieronder weergegeven als rode en blauwe zone.

De rode zone is de plek waar de volgende weerstand ligt voor DOGE. Dit is een prijslevel dat rond een koers ligt van 0,12 dollar, en heeft al vaker voor zowel weerstand als ondersteuning gezorgd in het verleden. Het is daardoor aannemelijk dat de munt hier weerstand zal ervaren, mocht de koers hier terugkomen.

Maar als DOGE genoeg kopers vindt, en daarmee voorbij deze zone kan bewegen, kan dat wel eens een positief effect hebben op de koers – net als nu met de blauwe zone gebeurt. Dat prijslevel ligt rond 0,10 dollar en de munt is hier net voorbij gestegen.

De reactie daarvan is meteen te zien. Sinds dat DOGE zich weer in deze zone ging bewegen is de prijs met bijna 9% gestegen. En dat de munt zich nu boven deze koersen bevindt, kan een verder positief effect hebben. Om dat verder te analyseren, gaan we even inzoomen op de koers.

Weer naar 0,12 dollar?

Dat doen we door ook te kijken naar de 4-uurs grafiek van DOGE. Hier staat elke candle voor 4 uur, zodat we de afgelopen prijsactie in meer detail kunnen zien. Zo zien we bijvoorbeeld beter dat de munt moeite had om eerst voor bij 0,10 dollar te komen.

Je ziet bijvoorbeeld de koers eerst twee keer is afgewezen aan de onderkant van de blauwe zone. Maar toen er een groene candle voorbij deze toppen bewoog, ging het snel. De koers plantte vervolgens ook een candle boven het hele vlak, en is sindsdien rustig omhoog aan het klimmen.

Dit zou betekenen dat we binnenkort wel eens een koers van 0,12 dollar kunnen zien. De munt maakt namelijk hogere hoogtes en hogere laagtes, wat wijst op een opwaartse trend. Pas als de munt onder zijn vorige laagtepunt komt en daarmee ook onder de blauwe zone beweegt, is het weer oppassen geblazen. Maar tot die tijd ziet de koers er erg sterk uit.

The post Analyse: is Dogecoin weer onderweg naar 0,12 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!