Bitcoin whale

De activiteit van Bitcoin (BTC) whales is de afgelopen weken aanzienlijk toegenomen. Adressen die tussen de 10 en 1.000 BTC bezitten, voeren steeds meer transacties uit. Hun activiteit bereikte de afgelopen dagen zelfs een viermaandelijks hoogtepunt.

Crypto whales kopen de dip

Dit wijst erop dat deze investeerders massaal gebruik hebben gemaakt van de recente koersdaling om extra Bitcoin in te slaan. Dit is een positief teken en mogelijk een van de redenen voor de sterke stijging van de Bitcoin-prijs in de afgelopen dagen.

Het blockchain-analyseplatform Santiment deelde via X gegevens over de activiteit van Bitcoin whales. In het bericht is te zien dat deze crypto whales tijdens de crash van maandag een aanzienlijk aantal BTC hebben opgekocht. Uit de data blijkt dat er meer dan 28.000 transacties van boven de $100.000 en bijna 5.740 transacties van boven de $1 miljoen zijn uitgevoerd op maandag en dinsdag.

Door de sterke aankopen deze week zijn de BTC-posities van de whales aanzienlijk versterkt. In de afgelopen 30 dagen hebben deze vermogende adressen voor bijna $23 miljard aan Bitcoin opgekocht.

Grote uitstroom van BTC uit exchanges

Nog opvallender is de snelheid waarmee de munten van de exchanges worden gehaald. Dit gebeurt in een recordtempo. In de afgelopen negen jaar is de uitstroom van Bitcoin door whales niet zo hoog geweest als nu.

Dit heeft geresulteerd in een aanzienlijke stijging van de BTC-koers sinds afgelopen maandag, waarbij de prijs is gestegen van een dieptepunt van $49.000 naar $62.000 vandaag.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Het bericht Crypto whales kopen massaal de dip: Bitcoin koers schiet omhoog verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!