De populaire virtuele bank van Hongkong, Mox, heeft onlangs een crypto exchange-traded fund (ETF) service geïntroduceerd op haar nieuw gelanceerde platform Mox Invest. Deze stap maakt Mox de eerste virtuele bank die dergelijke diensten aanbiedt en breidt haar assortiment van diensten verder uit.

Mox, een dochteronderneming van het wereldwijde bankconcern Standard Chartered, lanceerde haar ETF-handelsservice op 5 augustus, waarbij ze zich richtte op spottrading voor in Hongkong gebaseerde crypto-ETF’s die in februari van dit jaar werden geïntroduceerd.

Tarieven en toegankelijkheid

Mox rekent een vergoeding van 0,12% op het handelsvolume van in Hongkong genoteerde ETF’s met een minimale vergoeding van HK$30 (ongeveer $3.84). Daarentegen stelt het een vergoeding van 0,01% per aandeel in met een minimumtarief van $5 voor in de VS genoteerde futures ETF’s.

mox hong kong bank crypto etf
Bron: X.

Deze prijsstelling is ongeveer de helft van de kosten van conventionele bankvergoedingen in de regio. Interessant is dat Mox gebruikers toestaat om te investeren vanaf HK$1, waarmee het de eerste bank in de regio is die de handel in Amerikaanse aandelen ondersteunt.

Plannen voor directe crypto-aanbiedingen

Jayant Bhatia, de chief product officer van Mox, heeft aangegeven dat de bank gemotiveerd is om haar crypto-aanbiedingen uit te breiden vanwege de toenemende vraag van haar klanten. Mox is van plan directe cryptocurrency-aankopen op zijn platform mogelijk te maken. Om dit te faciliteren, plant de virtuele bank samen te werken met geregistreerde beurzen.

Het is belangrijk op te merken dat de regelgeving in Hongkong vereist dat operatoren die geen licentie hebben voor een virtueel activa handelsplatform, gebruik maken van geregistreerde beurzen voor cryptohandel.

Hongkongs regelgevende omgeving

Hongkong positioneert zich geleidelijk als een belangrijke crypto-hub in de regio Azië-Pacific. De recente goedkeuring van spot crypto ETF’s door regelgevers heeft zijn toewijding aan het stimuleren van innovatie in de cryptocurrency-sector versterkt.

De regering plant ook om uitgebreide regels voor de crypto-industrie in te voeren. Vorige maand werd een twee maanden durende openbare raadpleging over stablecoin regelgeving afgerond, met massale steun voor het voorgestelde kader.

Toekomstige kernportefeuilleproducten

Daarnaast is Mox van plan om later in 2024 een ‘kernportefeuille’ product te introduceren.

Met dit product streeft de bank ernaar geavanceerde handelsoplossingen te bieden aan particuliere beleggers, aangepast aan de financiële doelen van individuele klanten.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Mox lanceert als eerste virtuele bank crypto ETF-services in Hongkong appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!