BitGo heeft onlangs aangekondigd dat Wrapped Bitcoin (WBTC), een op de Ethereum (ETH) blockchain gebaseerde token gedekt door één-op-één Bitcoin (BTC), binnenkort onder nieuw eigendom komt te staan. Deze verandering is het gevolg van een nieuw partnerschap met het in Hongkong gevestigde BiT Global.

Dit partnerschap biedt “multijuridische en multi-institutionele bewaring” voor WBTC en maakt BitGo een minderheidsaandeelhouder in deze gezamenlijke onderneming.

Betrokkenheid van Justin Sun roept vragen op

Het partnerschap omvat ook een “strategische samenwerking” met Justin Sun, de oprichter van Tron, die bekend staat om zijn controversiële reputatie in de crypto-industrie. De betrokkenheid van Sun heeft geleid tot zorgen binnen de cryptogemeenschap, met name van het risicobeheerteam van Maker DAO, Block Analitica Labs (BA Labs).

BA Labs heeft voorgesteld om nieuwe leningen met WBTC als onderpand te stoppen vanwege de risico’s die zij associëren met Sun’s betrokkenheid. Volgens Monetsupply, de pseudonieme medeoprichter van BA Labs, vormt Sun’s controlebelang in de nieuwe WBTC-samenwerking een “onaanvaardbaar risico”.

bitgo wbtc justin sun tweet
Bron: BitGo op X.

BitGo CEO sust zorgen over veiligheid en transparantie

Mike Belshe, CEO van BitGo, heeft echter de zorgen over Sun’s betrokkenheid gebagatelliseerd. In een interview benadrukte Belshe de langdurige inzet van BitGo voor veiligheid. Hij legde uit dat de activa nog steeds worden beheerd door een team bij BiT Global dat verantwoordelijk is voor de veilige bewaring van klantfondsen.

“Ze kunnen de activa niet zomaar uitlenen of overdragen zonder de wet te overtreden en in de gevangenis te belanden,” aldus Belshe. Hij voegde eraan toe dat het platform wbtc.network zal blijven functioneren zoals voorheen, en dat de bestaande veiligheidsprotocollen intact blijven.

Justin Sun reageert op controverse

In een bericht op sociale media reageerde Justin Sun op de ontstane controverse en benadrukte hij dat zijn betrokkenheid bij WBTC puur strategisch is. “Ik beheer de privésleutels van de WBTC-reserves niet en kan geen BTC-reserves verplaatsen,” verklaarde Sun.

Hij wees erop dat de sleutels nog steeds worden beschermd met dezelfde technologie en dat er geen operationele veranderingen zijn doorgevoerd.

Discussie over gedecentraliseerde alternatieven en veiligheid

Binnen de cryptogemeenschap zijn er ook discussies ontstaan over mogelijke gedecentraliseerde alternatieven voor WBTC. Belshe waarschuwde echter dat deze producten ook risico’s met zich meebrengen.

“De DeFi-producten zijn niet zo gedecentraliseerd als wordt beweerd. Wat gebeurt er als ze besluiten om rendement te genereren en risico’s te nemen? Het construct dat wij hebben gecreëerd, staat dat juridisch niet toe. Dat maakt het uniek, maar ook duurder om te beheren,” aldus Belshe.

Kritiek op ongelijkwaardige behandeling van WBTC

Sommige leden van de gemeenschap, zoals ontwikkelaar GFX Labs, hebben vraagtekens gezet bij de focus op WBTC in vergelijking met andere gecentraliseerde activa.

GFX Labs merkte op dat WBTC niet op dezelfde basis wordt beoordeeld als andere soortgelijke activa, wat volgens hen leidt tot een oneerlijke behandeling.

BitGo bereid tot samenwerking met MakerDAO

Ten slotte gaf Belshe aan dat BitGo bereid is om samen te werken met MakerDAO om alle zorgen weg te nemen en te assisteren bij het uitvoeren van de nodige due diligence.

“Deze mensen stellen goede vragen. Ze moeten uitzoeken hoe ze een grondige controle kunnen uitvoeren. Uiteindelijk zullen mensen inzien dat deze zorgen onterecht zijn,” aldus Belshe.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post MakerDAO waarschuwt voor risico’s door samenwerking BitGo en Justin Sun bij WBTC appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!