Net als vorige week begint de week weer slecht voor Bitcoin en consorten. De koersen staan vrijwel allemaal in de min, maar gelukkig is het bloedbad (nog) niet zo erg als vorige week.

Bitcoin ETF’s leveren in, Ethereum volgt

Bitcoin verliest vanochtend 4% van zijn waarde en staat nu op ongeveer 53.732 euro. Dit brengt de koers opnieuw onder een belangrijke grens. Vorige week ging de koers van Bitcoin al flink op en neer, en nu lijkt die neerwaartse trend door te zetten.

Banner Default 6 (Favoriete crypto's)

Een van de mogelijke oorzaken van deze daling is de onrust in de markt rondom Exchange Traded Funds (ETF’s). Zo was er vorige week een enorme instroom van 169 miljoen dollar (160,55 miljoen euro) in de Bitcoin spot ETF, terwijl Grayscale’s GBTC een aanzienlijke uitstroom van 391 miljoen dollar (371,45 miljoen euro) zag. Ondanks deze bewegingen blijft de markt onzeker en volatiel.

Ook Ethereum heeft een slechte start van de week en moet exact hetzelfde percentage als Bitcoin inleveren. De koers van Ethereum staat nu op 2.332 euro. Het gaat al een tijdje niet goed met Ethereum; in de afgelopen maand verloor de munt bijna 20% van zijn waarde. Dit geeft aan hoe zwaar de hele cryptomarkt het momenteel heeft.

Solana en Ripple(XRP) hebben een goede maand

Niet alles is echter negatief. Als we kijken naar de prestaties over de afgelopen maand, zijn er slechts twee munten die het beter deden dan Bitcoin. Terwijl Bitcoin in die periode een kleine winst van 1,5% boekte, steeg Ripple’s XRP met 15,64% en Solana met 3,2%.

Dit lijkt op het eerste gezicht positief, maar als we inzoomen op de dagkoersen van vandaag, wordt duidelijk dat ook deze munten het moeilijk hebben. XRP verliest vandaag 4,5% en staat nu op 0,51 euro. Solana heeft het nog zwaarder te verduren met een daling van 7,5%, waardoor de munt nu voor 131,71 euro te koop is.

Samenvattend kleurt de cryptomarkt vandaag dieprood. Hoewel er enkele lichtpuntjes waren de afgelopen maand, lijkt de korte termijn er voor veel cryptomunten somber uit te zien. Houd onze nieuwssite in de gaten, we komen later met een analyse waarin we hopelijk de ‘waarom-vraag’ kunnen beantwoorden.

The post Bitcoin daalt 4% en de rest van de cryptomarkt kleurt dieprood, wat is er aan de hand? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!