Verschillende sleutelfiguren in de crypto- en fintechindustrie, waaronder bekende platforms als Gemini en Crypto.com, hebben hun bezorgdheid geuit over een voorgestelde regel van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) die eventcontracten op decentrale voorspellingsmarkten zou verbieden.

Deze markten, zoals Polymarket, staan bekend om het faciliteren van weddenschappen op diverse gebeurtenissen, waaronder politieke verkiezingen.

Gemini en Coinbase uiten bezorgdheid

In een brief aan Christopher Kirkpatrick, secretaris van de CFTC, benadrukte Gemini op 8 augustus de negatieve impact die de regel zou kunnen hebben. Het verbieden van deze markten zou transparantie verminderen en innovatie in het voorspellen van verschillende gebeurtenissen beperken.

Cameron Winklevoss, medeoprichter van Gemini, deelde zijn zorgen op X, waarbij hij aanvoerde dat decentrale voorspellingsmarkten deelnemers dwingen om ‘hun geld in te zetten’, wat volgens hem een niveau van eerlijkheid en nauwkeurigheid aan de voorspellingen toevoegt.

gemini winklevoss cftc voorspellingsmarkten verbod
Bron: X.

Politieke zorgen en innovatie

De voorgestelde regelgeving komt te midden van hernieuwde aandacht vanuit het politieke spectrum, waarbij vijf senatoren en drie afgevaardigden van het Huis onlangs de CFTC hebben aangespoord om weddenschappen op de presidentsverkiezingen van 2024 te verbieden. Zij stellen dat dergelijke markten de verkiezingen potentieel kunnen beïnvloeden en het publieke vertrouwen in democratische processen kunnen ondermijnen.

Paul Grewal, Chief Legal Officer bij Coinbase, heeft zich ook tegen de regel uitgesproken. Hij benadrukte dat de regel de voordelen van voorspellingsmarkten niet erkent en riep op tot een meer gebalanceerde benadering die innovatie ondersteunt terwijl het ook publieke zorgen aanpakt.

Toenemende activiteit op voorspellingsmarkten

De discussie over deze voorgestelde regel heeft aan momentum gewonnen nu Polymarket recordhandelsvolumes meldde in juli, aangedreven door verhoogde speculatie over de komende presidentsverkiezing.

Volgens Dune Analytics ervaarde Polymarket een handelsvolume van $387,03 miljoen in de laatste 30 dagen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Gemini en Coinbase verzetten zich tegen verbod op voorspellingsmarkten in de VS appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!