Ondanks de onzekerheid die heerst in de markt, trotseren twee top 100 altcoins het algehele sentiment van de cryptomarkt en waren deze week getuige van grote winsten te midden van nieuwe fundamentele ontwikkelingen.

Het gedecentraliseerde Internet of Things (IoT)-netwerk Helium (HNT) heeft vrijdag aangekondigd dat “twee grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen” tests zijn gestart om hun verkeer op het Helium MOBILE-netwerk te plaatsen.

MOBILE is een op Solana gebaseerde (SOL) gedecentraliseerde draadloze provider die deel uitmaakt van het Helium-ecosysteem, dat tot doel heeft IoT-apparaten die op het netwerk zijn aangesloten in staat te stellen te communiceren en gegevens te delen door smart contracts en bedrijfstoepassingen te ondersteunen.

HNT, het eigen token van Helium, wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen $6,67. De munt staat momenteel op de 66e plaats qua marktkapitalisatie en is de afgelopen 24 uur met meer dan 18% gestegen. Als we het grotere plaatje echter bekijken is te zien dat de munt in de afgelopen zeven dagen met bijna 48% gestegen is.

Ondertussen was het smart contractplatform Sui (SUI) getuige van een flinke stijging nadat de cryptogigant Grayscale eerder deze week aankondigde dat het een fonds gelanceerd heeft die specifiek was ontworpen om investeringen in SUI te vergemakkelijken.

SUI staat op het moment van schrijven op $0,86. De op de 35e plaats geplaatste cryptocurrency qua marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met 2,55% gestegen en in de afgelopen zeven dagen met bijna 55%.

Ter vergelijking: volgens CoinGecko is de totale marktkapitalisatie van cryptovaluta in de afgelopen 24 uur met 1,18% gedaald en in de afgelopen twee weken met ruim 13%. Dit houdt in dat beide altcoins het algehele sentiment hebben weten te trotseren. We zijn echter benieuwd of beide munten hun winsten vast kunnen houden.

Het bericht Deze twee top 100 altcoins stijgen flink om fundamentele redenen verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!