Pump.fun heeft aangekondigd de kosten voor het uitrollen van tokens af te schaffen en tokenmakers te belonen met 0,5 Solana (SOL) (ongeveer $80 dollar) wanneer hun tokens de bonding curve overstijgen. Deze wijziging betekent dat de eerste koper van een mememunt nu de aanmaakkosten van de token betaalt, in plaats van de maker.

Deze kosten bedroegen voorheen 0,02 SOL (ongeveer $3 dollar). Pump.fun benadrukt dat deze aanpak het mogelijk maakt voor iemand om een munt te creëren zonder enige voorraad ervan te kopen.

Beloningssysteem en uitdagingen

Mememunt makers ontvangen de beloning van 0,5 SOL ongeacht of ze ooit de door hen gecreëerde token hebben bezeten. Het beloningsgeld wordt gehaald uit de migratiekosten van Pump.fun, die 1,5 SOL bedragen. Desondanks toont recente data van Dune Analytics dat slechts ongeveer 1,4% van de tokens die op het platform zijn uitgerold, succesvol Raydium hebben bereikt.

pump fun aanpassing kosten
Bron: X.

Deze lage succesratio roept vragen op over de effectiviteit van het nieuwe beloningssysteem in het voorkomen van rug pulls, waarbij traders tokens vroeg kunnen verkopen voordat de bonding curve voltooid is, wat leidt tot aanzienlijke prijsdalingen.

Hoe werkt de bonding curve?

Pump.fun maakt gebruik van een bonding curve model waarbij de prijs toeneemt naarmate meer mensen een munt kopen. Een munt begint tegen een basisprijs en naarmate meer mensen kopen, springt de prijs naar de volgende stap.

Dit maakt prijsstijgingen voorspelbaarder voor kopers en verkopers. Zodra een token een bepaalde marktkapitalisatie bereikt, wordt een deel van zijn liquiditeit verplaatst naar de gedecentraliseerde beurs Raydium, wat de liquiditeit garandeert.

Populaire groei en toekomstige uitdagingen

Pump.fun is enorm populair geworden, mede dankzij het gebruiksgemak en de lage transactiekosten van Solana. Het platform heeft een recordhoogte in dagelijkse omzet bereikt van $2,31 miljoen dollar op 30 juli, volgens data van The Block. Het platform heeft talrijke politiek gethematiseerde cryptocurrencies, beroemdheidstokens en andere mememunten voortgebracht.

Gelanceerd in januari 2024, blijft Pump.fun zich richten op het oplossen van problemen gerelateerd aan insider tokenlanceringen, door transparantie te bevorderen en openbare toegang tot tokendata te bieden. Deze aanpak contrasteert met traditionele lanceringen van mememunten die vaak worden geplaagd door voorverkopen en insidermanipulatie. Pump.fun blijft echter worstelen met de uitdagingen rondom het voorkomen van rug pulls, ondanks de inspanningen om liquiditeit en prijsstabiliteit te ondersteunen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Pump.fun verandert de spelregels: kosten op de schop, beloningen voor tokenmakers appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!