Web2Web3

De opkomst van Web3-games trekt steeds meer aandacht, en OKX is van mening dat een Web3-versie van Steam — één van de meest succesvolle digitale gamedistributieplatforms in de Web2-wereld — essentieel is voor de ontwikkeling van het crypto-gamingecosysteem.

In juli lanceerde OKX daarom GameSphere, een platform dat game-ontwikkelaars in staat stelt Web3-elementen zoals non-fungible tokens (NFT’s) en cryptocurrencies te integreren in hun spellen.

Ontwikkelaars lijken positief te reageren op lancering GameSphere

Jason Lau, Chief Innovation Officer van OKX, verklaarde dat ontwikkelaars sinds de lancering van GameSphere positief hebben gereageerd en de ondersteuning op het gebied van Web3-mechanica, gebruikerservaring, liquiditeit en distributie zeer waarderen.

Steam biedt functies zoals chat en multiplayer-mogelijkheden, waarmee spelers verbinding kunnen maken en online kunnen gamen met vrienden. Verwacht wordt dat Steam tegen 2028 een omzet van $8,8 (€8,05) miljard zal genereren, met dagelijks miljoenen actieve gebruikers en een piekgebruik van 34 miljoen.

Steam heeft standaard gezet voor Web2-gaming

Op de vraag waarom Web3 een platform als Steam nodig heeft, benadrukte Lau dat hoewel Steam Web2-games met succes heeft gedistribueerd, het platform tekortschiet in het aanbieden van Web3-elementen. Volgens Lau heeft Steam de standaard gezet voor Web2-gaming, maar mist het de mogelijkheden voor gedecentraliseerde economieën en echt digitaal eigendom. “Dit belemmert game-ontwikkelaars om nieuwe game-ervaringen te creëren, innovatieve bedrijfsmodellen te implementeren en zeer betrokken gemeenschappen op te bouwen,” legde Lau uit.

In oktober 2021 besloot Valve, het bedrijf achter Steam, om blockchain-gebaseerde games van zijn platform te verwijderen en verbood het gebruikers om content met crypto of NFT’s te publiceren. Dit leidde ertoe dat het Web3-gamingecosysteem verder floreerde op platforms die specifiek zijn ontworpen voor Web3.

Diverse Web3-games staan al op GameSphere

Sinds de lancering van GameSphere zijn er al verschillende Web3-games toegevoegd aan het platform, variërend van een voetbalsimulator tot een Massive Multiplayer Online Role-Playing Game (MMORPG) met Web3-integraties. Lau benadrukte dat het bedrijf van plan is om meer MMORPG-games te blijven toevoegen die gebruikmaken van Web3-mechanica en games gebaseerd op The Open Network (TON).

Op 29 juli registreerde de op gaming gerichte blockchain Ronin 2 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, waarmee het andere blockchains overtrof. Jeffrey Zirlin, medeoprichter van Sky Mavis, verklaarde eerder dat deze piek in activiteit de “hardcore community” toont die zij hebben opgebouwd sinds de lancering van hun populaire play-to-earn game Axie Infinity.

Web3-gaming nog in vroeg stadium

Ondanks dit succes meent Lau dat Web3-gaming zich nog in een vroeg stadium bevindt. Volgens hem hebben games nog niet volledig uitgedokterd hoe ze optimaal kunnen profiteren van Web3-elementen.

“Alhoewel er enkele doorbraak-hits zijn geweest, is de vooruitgang niet consistent en fluctueert de betrokkenheid. Games hebben nog niet de juiste balans gevonden om Web3-elementen effectief in te zetten,” aldus Lau.

Hij benadrukte dat voortdurende experimentatie en een focus op unieke gamemechanismen cruciaal zijn voor het succes van Web3-gaming. Dit zou games in staat stellen een duurzame community op te bouwen die zich onderscheidt van de traditionele Web2-gamingmodellen. Als slot voegde Lau toe dat ontwikkelaars zich ook moeten richten op het informeren van spelers over de voordelen van Web3-technologie om zo betrokken gemeenschappen te cultiveren.

Het bericht OKX introduceert GameSphere om Web3-gaming te versnellen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!