De wereld van cryptocurrencies staat mogelijk aan de vooravond van een grote verandering met de introductie van ERC-7683, een nieuw voorstel dat het verplaatsen van digitale assets tussen verschillende blockchains aanzienlijk kan vereenvoudigen.

Dit initiatief, afkomstig van Uniswap Labs en Across Protocol, wordt ondersteund door Vitalik Buterin, de medeoprichter van Ethereum (ETH).

Wat is ERC-7683 en waarom is het belangrijk?

ERC-7683 is een poging om een uniforme methode te introduceren voor het uitvoeren van transacties tussen diverse blockchains. Op dit moment kan het overzetten van cryptocurrencies van de ene naar de andere blockchain complex zijn vanwege de uiteenlopende regels en systemen van elke individuele blockchain.

De nieuwe standaard zou deze hindernissen kunnen wegnemen door een gestandaardiseerde aanpak te bieden die door verschillende platforms kan worden geadopteerd.

erc 7683 ethereum vitalik buterin
Bron: X.

Uitleg van het proces

Volgens Vitalik Buterin werkt het als volgt: als een gebruiker coins wil verplaatsen van bijvoorbeeld Polygon naar Base, zou dit gebeuren door een speciale ERC-7683 transactie te publiceren. Deze transactie verplaatst de coins naar een beveiligde ‘kluis’ op Polygon (MATIC).

De coins kunnen vervolgens alleen geclaimd worden op Base door iemand die kan aantonen dat zij de coins correct hebben verstuurd. Dit proces omvat ook geavanceerde technieken zoals batching en Merkle proofs, die de efficiëntie van de transacties verhogen.

Voordelen van de nieuwe standaard

De introductie van ERC-7683 belooft aanzienlijke verbeteringen voor gebruikers die opereren op verschillende blockchains. Door de uniforme aanpak wordt het eenvoudiger voor gebruikers om transacties uit te voeren, wat niet alleen de gebruiksvriendelijkheid verhoogt, maar ook de snelheid en kosten van transacties vermindert.

Verder bevordert deze nieuwe standaard de samenwerking tussen verschillende crypto-platforms, wat kan leiden tot een meer geïntegreerde en efficiënte blockchain-industrie.

De volgende stappen

Het voorstel voor ERC-7683 is momenteel openbaar gemaakt voor feedback op het Ethereum Magicians forum, waar experts en ontwikkelaars het kunnen bestuderen en hun input kunnen leveren.

De acceptatie van deze standaard kan een belangrijke invloed hebben op de manier waarop we in de toekomst met cryptocurrencies omgaan, en zou de deur kunnen openen naar nieuwe toepassingen en verbeterde bruikbaarheid van digitale assets.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Vitalik Buterin spreekt steun uit voor ERC-7683 standaard voor blockchain interoperabiliteit appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!