De stad Santa Monica in Californië heeft officieel een Bitcoin Office opgericht om onderwijs te verbeteren en economische kansen met betrekking tot Bitcoin (BTC) te verkennen. Dit initiatief versterkt de positie van de stad als een leider in crypto-innovatie en werd unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad van Santa Monica op 11 juli. Het kantoor werd geïntroduceerd met de lancering van een officiële webpagina op 8 augustus.

Doelstellingen van het Bitcoin Office

Het Bitcoin Office heeft als primaire doelen het educeren van de lokale gemeenschap, het verkennen van potentiële partnerschappen die het economisch herstel van de stad kunnen bevorderen en het identificeren van carrièremogelijkheden gerelateerd aan Bitcoin voor inwoners en studenten. H

oewel dit initiatief enthousiasme heeft gewekt, heeft het ook zorgen opgeroepen onder sommige stadsfunctionarissen over de potentiële juridische en financiële risico’s die gepaard gaan met het promoten van Bitcoin. Raadsleden benadrukten het belang van het plaatsen van de juiste disclaimers om de stad te beschermen tegen aansprakelijkheid.

santa monica bitcoin office aankondiging festival
Bron: X.

Samenwerking met Proof of Workforce

Het kantoor werkt nauw samen met Proof of Workforce, een non-profitorganisatie die zich toelegt op het bieden van Bitcoin-educatie aan de beroepsbevolking, vakbonden en pensioenfondsen. De organisatie, geleid door Dominick Bei, een brandweerman van Santa Monica en voormalig voorzitter van de brandweervakbond, werd opgericht in 2023.

Met de non-profit belastingstatus 501(c)(4) streeft Proof of Workforce ernaar werknemers en organisaties te helpen begrijpen hoe Bitcoin hun doelstellingen en welzijn kan ondersteunen.

Aankomend Bitcoin Festival

In aanvulling op de educatieve inspanningen promoot het Bitcoin Kantoor het aankomende “Bitcoin Peer to Pier Festival,” dat gepland staat voor 18 oktober. Dit evenement wordt gezien als een voortzetting van een eerder gepland festival door Swan Bitcoin, dat oorspronkelijk was gepland voor 17 oktober maar werd geannuleerd vanwege personeelsverminderingen.

Het nieuwe Bitcoin Office en het geplande festival benadrukken het commitment van Santa Monica om Bitcoin te integreren in haar economisch raamwerk, waarmee de stad haar status als vooruitstrevende techhub binnen de regio “Silicon Beach” versterkt.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitcoin Office geopend in Santa Monica, groot evenement volgt in oktober appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!