Alexey Pertsev, de ontwikkelaar achter de crypto mixing dienst Tornado Cash, bevindt zich in een kritieke fase van zijn juridische strijd tegen een overheidsvervolging die over aanzienlijke middelen beschikt. Pertsev, die twee jaar geleden gearresteerd werd, heeft zijn financiële reserves uitgeput en is dringend op zoek naar financiële steun om zijn strijd voort te zetten.

Zijn team heeft aangegeven dat er tussen de $750.000 en $1 miljoen dollar nodig is om de juridische kosten te dekken. “Het is tijd om met Alexey op te staan en te vechten voor wat juist is,” verklaarde het team.

Steun vanuit de crypto-gemeenschap

De crypto-gemeenschap heeft zich echter achter Pertsev en zijn mede-ontwikkelaar Roman Storm geschaard, die beiden beschuldigd worden van witwassen, het overtreden van sancties en het illegaal bedrijven van een geldtransmissiedienst via Tornado Cash. Deze steun heeft geleid tot de oprichting van JusticeDAO, een belangenbehartigingsgroep gericht op het inzamelen van fondsen voor hun verdediging.

alexey persev tweet
Bron: Free Persev & Storm op X.

Tot 19 juni had deze groep meer dan 654 Ethereum (ETH) opgehaald, wat destijds neerkwam op ongeveer $2,3 miljoen dollar, via een campagne genaamd “Free Alexey & Roman” op het gedecentraliseerde platform Juicebox.

Voortdurende financiële uitdagingen

Ondanks het succesvol inzamelen van aanzienlijke bedragen blijven de kosten voor Pertsevs verdediging hoog. JusticeDAO heeft zijn inspanningen voortgezet en nog eens 70 ETH verzameld.

De groep heeft een transparante aanpak gehandhaafd door een openbaar toegankelijke spreadsheet te publiceren die aantoont dat er tussen december 2023 en mei 2024 1,39 miljoen dollar is besteed aan juridische kosten.

Recente juridische ontwikkelingen

Pertsevs situatie blijft echter moeilijk. Hij zit nog steeds vast nadat hem borgtocht is geweigerd en zijn advocaten werken aan een beroep tegen de beschuldigingen van witwassen. Zijn verdediging wordt verder bemoeilijkt doordat het hem niet is toegestaan een computer te gebruiken om zich op zijn beroep voor te bereiden.

Onlangs heeft het gerechtshof in ‘s-Hertogenbosch Pertsev veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en vier maanden nadat hij schuldig bevonden werd aan het witwassen van $1,2 miljard dollar via Tornado Cash.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Pertsev zoekt dringend fondsen in voortdurende strijd tegen overheid appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!