De Thaise Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een ‘sandbox’ voor cryptovaluta-bedrijven gelanceerd, als onderdeel van de voortdurende inspanningen van het land om de balans te vinden tussen regelgeving en de innovatie in de crypto-sector.

Deze stap is ontworpen om het experimenteren en de ontwikkeling van innovaties te faciliteren die efficiënte digitale activadiensten in de praktijk ondersteunen.

Goedkeuring en openstelling van de ‘sandbox’

De lancering van de ‘sandbox’ volgde na goedkeuring door het bestuur van de SEC in maart, met een daaropvolgende openbare hoorzitting in mei. Deze ‘sandbox’ is specifiek bedoeld voor deelnemers uit zes categorieën binnen de industrie: digitale activa-uitwisselingen, makelaars, dealers, fondsbeheerders, adviseurs en aanbieders van bewaarportefeuilles.

De SEC heeft aangekondigd dat ze de kwalificaties van de aanvragers zal beoordelen, waarbij gekeken wordt naar kapitaaltoereikendheid, werkprocessen en managementstructuren.

thailand sandbox crypto
Bron: The Block op X.

Uitbreiding van crypto-vriendelijke regelgeving

Naast de lancering van de ‘sandbox’, heeft Thailand dit jaar nog meer crypto-vriendelijke stappen gezet. Zo heeft het Ministerie van Financiën in februari de btw-vrijstelling op de handel in cryptovaluta verlengd.

In maart paste de Thaise SEC de relevante regelgeving aan, waardoor professionele beleggers kunnen investeren in Amerikaanse spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETFs).

Impact en toekomstvisie

De SEC heeft ook regelgeving vastgesteld die de kenmerken van de in aanmerking komende diensten binnen de ‘sandbox’ bepaalt.

De inschrijvingen zijn nu open voor deelnemers die willen meedoen aan deze experimentele omgeving, die bedoeld is om risico’s te verminderen en om de impact tijdens de sandbox-periode van maximaal een jaar te beheersen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Thailand introduceert sandbox voor crypto innovatie en versoepelt regelgeving appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!