Trump was een paar jaar geleden nog fel tegen cryptocurrencies, maar inmiddels is hij hier helemaal in omgekeerd. Dat was een groot voordeel voor hem, maar inmiddels is zijn concurrentie ook helemaal bij. Kiezers denken nu dat Harris meer kans maakt dan Trump.

Crypto belangrijk onderwerp in verkiezingen

Al sinds 2022 is Trump bezig met crypto, toen introduceerde hij namelijk zijn eerste collectie non-fungible tokens (NFT’s). Sindsdien wordt hij steeds fanatieker met crypto. In juni verkondigde hij ‘crypto-president’ te worden als hij verkozen zou worden, en in juli kwam hier een nog veel wildere plan achteraan.

Hij wil naast goede regels voor de crypto-industrie ook bitcoin (BTC) aanhouden als een reserve-activum, net als bijvoorbeeld El Salvador. De coins die het Ministerie van Financiën nu in bezit heeft, zouden zo niet verkocht gaan worden.

Ondertussen wordt de Amerikaanse crypto-markt nog steeds beïnvloed door de regels van de Biden-regering. Met name de Securities and Exchange Commission (SEC) hanteert een zwaar beleid. Vorige week nog heeft de SEC een aan crypto gerelateerde rechtszaak gewonnen, wat leidde tot een flinke boete.

Inmiddels heeft Kamala Harris het stokje overgenomen van Joe Biden, en zij belooft net als Trump gunstige regels voor de crypto-industrie te hanteren. Zo heeft ze voormalige topmensen van Amerikaanse crypto-bedrijven in dienst genomen. Toch legt Trump vooralsnog veel zwaarder de nadruk op crypto dan Harris. Zijn zoon heeft zelfs een memecoin in Trump-thema gelanceerd.

Gaat Harris de verkiezingen in VS winnen?

De crypto-industrie telt in de Verenigde Staten zo’n 50 miljoen klanten, waardoor crypto en blockchain belangrijke aandachtspunten voor de presidentskandidaten zijn geworden. Op dat vlak is Harris nog maar net vocaal geworden. Toch zijn gokkers ervan overtuigd dat Harris de verkiezingen zal winnen.

Gokplatform Polymarket lijkt overal wel een onderwerp voor te hebben. Voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen is geen tekort aan weddenschappen. Op de vraag wie de verkiezingen zal winnen, stemt op het moment van schrijven 51% op Harris. 45% stemt op Trump. 1% stemt voor Robert F Kennedy Junio. Hij is ook erg vocaal geweest over crypto, maar lijkt nog geen tractie te hebben gevonden.

Op het moment is Harris vooral aan het winnen in de staten die normaal gesproken al erg Democratisch ingesteld zijn, zoals aan de westkust, in het noordoosten en in Colorado. Trump is vooral in het binnenland en in het zuiden populair.

Het bericht Crypto-kiezers in spotlights: Harris passeert Trump in peilingen verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!