Binance heeft aangekondigd dat het zes cryptocurrencies gaat verwijderen uit zijn handelsaanbod. Deze maatregel betreft de tokens PowerPool (CVP), Ellipsis (EPX), ForTube (FOR), Loom Network (LOOM), Reef (REEF) en VGX Token (VGX), die vanaf 26 augustus 2024 niet langer beschikbaar zullen zijn voor spot trading.

Deze beslissing is onderdeel van een routinematige beoordeling die Binance uitvoert om te waarborgen dat alle geliste assets voldoen aan hoge normen van ontwikkelingsactiviteit, handelsvolume, liquiditeit, teambetrokkenheid, en naleving van regelgeving. Tokens die niet meer aan deze eisen voldoen of waarvan de marktomstandigheden zijn veranderd, kunnen uit het aanbod worden verwijderd.

Gevolgen voor gebruikers en de markt

Na deze datum zullen alle bestaande handelsorders voor deze tokens automatisch worden geannuleerd, en nieuwe stortingen voor deze tokens worden niet meer geaccepteerd. Gebruikers hebben echter tot 26 november 2024 de tijd om hun tokens op te nemen.

binance delisting powerpool, tokens
Bron: X.

Deze aankondiging heeft direct geleid tot significante prijsdalingen van de betrokken tokens. Bijvoorbeeld, CVP zakte met bijna 14%, EPX daalde met 22%, en VGX verloor ongeveer 35%.

Juridische ontwikkelingen rondom Binance

Parallel aan deze delisting, is Binance verwikkeld in een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Onlangs heeft de SEC haar klacht tegen Binance aangepast, waarbij ze het verzoek heeft ingetrokken om bepaalde grote tokens zoals Solana (SOL), Cardano (ADA), en Polygon (MATIC) als effecten te classificeren.

Dit volgt op een gerechtelijke beschikking van 9 juli 2024, wat een positieve ontwikkeling lijkt voor Binance. Momenteel beschouwt de SEC alleen nog tokens zoals BNB, Binance USD (BUSD), en The Sandbox (SAND) als effecten.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Binance schrapt zes tokens uit aanbod na evaluatie: Gebruikers moeten snel handelen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!