Na de crash vorige week zien we dat de cryptomarkt veerkrachtig is. Nadat bitcoin (BTC) een crash inzette van ongeveer 17%, steeg de digitale munt in korte tijd weer terug naar zijn oude niveau. Ook andere altcoins registreerden aanzienlijke winsten na crash. Het optimisme keert ook terug in verschillende crypto-investeringsproducten.

Bitcoin en crypto investeringsproducten zien sterke instroom

Volgens gegevens van CoinShares zagen investeringsproducten voor crypto afgelopen week een instroom van in totaal $176 miljoen. Daarmee lijkt het erop dat beleggers van de recente daling gebruik hebben gemaakt om crypto tegen een korting te kopen.

Ook de handelsactiviteit in zogeheten exchange-traded products (ETP’s) was aanzienlijk hoger dan normaal. Het totale volume van de afgelopen week kwam uit op $19 miljard, in plaats van het wekelijkse gemiddelde van $14 miljard.

Verschillende bitcoin producten zagen een instroom van $13 miljoen, ondanks dat de week begon met uitstromen. Tegelijkertijd kenden de short bitcoin ETP’s hun grootste uitstroom sinds mei 2023, wat erop wijst dat beleggers niet langer speculeren op een verdere daling van de digitale munt.

Wanneer we naar verschillende landen kijken, zien we een vergelijkbaar positief beeld. Belangrijke markten zoals de Verenigde Staten, Zwitserland, Brazilië en Canada noteerden respectievelijk instromen in digitale fondsen van $89 miljoen, $20 miljoen, $19 miljoen en $12,6 miljoen. De ontwikkelingen wijzen op een wereldwijd unaniem positief sentiment ten opzichte van digitale activa.

Ethereum als koploper onder fondsen

Ethereum (ETH) kwam afgelopen week als de grootste winnaar naar voren. De fondsen van deze digitale munt zagen afgelopen week namelijk een instroom van $155 miljoen. Daarmee komt de totale instroom voor dit jaar voor ethereum fondsen op $862 miljoen uit, het hoogste niveau sinds 2021.

Deze toename in instroom is mede te danken aan de recente lancering van Amerikaanse ethereum spot exchange-traded funds (ETFs). Deze nieuwe fondsen sloten vorige week hun eerste positieve week af sinds hun debuut op 23 juli.

Na twee weken van verliezen registreerden de ethereum-ETF’s vorige week een kapitaalinstroom van in totaal $104,8 miljoen.

Ook deze week beginnen de ethereum-ETF’s met een netto-instroom, al kwam deze op maandag op slechts $5 miljoen uit. Opvallender is dat voor het eerst de ethereum-ETF van Grayscale geen uitstroom toonde. Ook de bitcoin-ETF’s zagen gisteren weer een netto-instroom, namelijk van $27,8 miljoen.

Het bericht Cryptobeleggers kopen de dip: BTC & ETH fondsen zien miljoeneninstroom verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!