Na de goedkeuring van Bitcoin en Ethereum ETF’s groeit de interesse in ETF’s voor andere cryptocurrencies. Solana, de vijfde grootste cryptocurrency, staat nu in de schijnwerpers. Maar de weg naar een Solana ETF in de Verenigde Staten is niet makkelijk. Wat zijn de uitdagingen en kansen?

Banner Solana 2 (telephone)

Strenge eisen van de SEC

De SEC, de Amerikaanse beurswaakhond, ziet Solana als een security. Dit maakt goedkeuring lastiger dan bij Bitcoin en Ethereum. Solana moet aan strenge eisen voldoen om kans te maken op ETF-goedkeuring. Allereerst moet het aantonen dat het zich aan alle financiële regels houdt. Dit betekent dat Solana moet voldoen aan anti-witwasregels en klantidentificatieprotocollen.

Bewijzen van vraag en liquiditeit

Daarnaast moet Solana bewijzen dat er genoeg vraag is naar een ETF. Dit kan het laten zien door hoge handelsvolumes en een groot aantal actieve wallets. Ook moet er voldoende liquiditeit zijn, zodat grote transacties de prijs niet te veel beïnvloeden.

Daarbij is veilige opslag een andere cruciale factor. Er moeten betrouwbare bedrijven zijn die Solana veilig kunnen bewaren om hacks en diefstal te voorkomen. Transparantie is eveneens belangrijk, met regelmatige en nauwkeurige rapportages over prestaties en veranderingen in het netwerk.

Positieve geluiden uit de industrie

Ondanks deze uitdagingen zien experts potentie in Solana. Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale Investments, zegt dat er “een blijvende honger is om in Solana te investeren”. Hij noemt Solana een “kosteneffectievere blockchain dan Ethereum” met meer dan 500 apps en 1,2 miljoen maandelijkse gebruikers.

Internationale ontwikkelingen

Buiten de VS zijn er al stappen gezet richting Solana-gerelateerde beleggingsproducten. In Brazilië heeft de beurswaakhond voorlopige goedkeuring gegeven voor een Solana ETF. Canada heeft een ETF gelanceerd die meerdere cryptocurrencies bevat, waaronder Solana. In Zwitserland heeft de beurs producten goedgekeurd die de prijs van Solana volgen.

Voor goedkeuring in de VS moet Solana aan strenge eisen voldoen. Dit vraagt, zoals Matthew Sigel aangeeft, om samenwerking tussen Solana-ontwikkelaars, financiële instellingen en toezichthouders. Transparantie, veiligheid en een sterke marktinfrastructuur zijn essentieel. Het succes van Solana-producten in andere landen kan de beslissing van de SEC beïnvloeden.

Conclusie

De weg naar een Solana ETF in de VS is uitdagend, maar niet onmogelijk. Solana moet aan strenge eisen voldoen en overtuigend aantonen dat het klaar is voor een ETF. Internationale successen en groeiende interesse kunnen helpen, maar uiteindelijk beslist de SEC. 

The post Neemt de interesse in altcoin ETF’s toe door Solana? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!