In de eerste week van augustus trokken Ethereum (ETH) exchange-traded products (ETPs) flink meer institutioneel geld aan dan andere cryptoproducten.

Volgens het wekelijkse rapport over Digital Asset Fund Flows van asset manager CoinShares op 12 augustus, zagen crypto-investeringsproducten een totale instroom van $176 miljoen dollar in de week die eindigde op 11 augustus. Ethereum-fondsen spanden de kroon met een instroom van $155 miljoen, wat ongeveer 88% van het totaal uitmaakte.

Sterke instroom in Amerikaanse spot Ether ETFs

Deze periode markeerde ook een opvallende instroom voor nieuw gelanceerde spot Ether ETFs in de VS. Deze fondsen, die eind juli werden gelanceerd, rapporteerden een positieve netto instroom van ongeveer $105 miljoen in hun eerste week.

Dit succes kan volgens CoinShares “grotendeels toegeschreven worden aan de recente lancering van de Amerikaanse spot-based ETFs.” Tot nu toe hebben deze fondsen dit jaar de hoogste instroom sinds 2021, met een totaal van $862 miljoen.

coinshares ethereum instromen
Bron: CoinShares.

Vergelijking met andere crypto-investeringen

Bitcoin (BTC) ETPs daarentegen registreerden slechts $13 miljoen aan instromen over dezelfde periode en kenden een uitstroom van $366 miljoen tot nu toe deze maand.

Opmerkelijk genoeg zagen short Bitcoin ETPs de grootste uitstroom sinds mei 2023, met een totaal van $16 miljoen, wat de laagste beheerde activa aanduidt sinds het begin van het jaar, wat wijst op een aanzienlijke uitstroom van investeerders.

Marktherstel en prijsontwikkeling

De cryptomarkten hebben zich ongeveer 20% hersteld sinds de grote correctie op 5 augustus, met een totale kapitalisatie die terugkeerde naar $2,2 biljoen tegen 13 augustus. Het totale beheerd vermogen van institutionele investeringsproducten herstelde ook tot $85 miljard na een verlies van meer dan $20 miljard tijdens de marktcrisis.

Ondertussen is de prijs van Ethereum met 23% hersteld sinds deze onder de $2.200 daalde op 5 augustus, met een piek van meer dan $2.700 dollar in de afgelopen dagen. Ter vergelijking: de prijs van Bitcoin is met ongeveer 19% hersteld sinds de daling onder $50.000 dollar.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Institutionele beleggers kiezen massaal voor Ethereum na marktcorrectie appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!