Volgens Tieshun Roquerre, oprichter van Blast en ook bekend onder zijn pseudoniem Pacman, onderscheidt de huidige cryptocyclus zich duidelijk van voorgaande cycli door het gebrek aan fundamentele innovaties die nieuwe golven van adoptie zouden kunnen leiden.

Tijdens een virtuele vraag- en antwoordsessie op het evenement Foresight 2024 in Hong Kong, benadrukte Pacman dat deze cyclus voornamelijk wordt gedreven door externe financiële instrumenten zoals exchange-traded funds (ETF’s) en marktdrukken.

Vergelijking met vorige cycli

In eerdere cycli zagen we baanbrekende veranderingen zoals de introductie van Initial Coin Offerings (ICO’s), de lancering van gedecentraliseerde beurzen zoals Uniswap en de uitvinding van Non-Fungible Tokens (NFT’s).

Deze innovaties stimuleerden niet alleen nieuwe adoptiegolven, maar creëerden ook nieuwe kapitaalstromen binnen de cryptowereld rondom belangrijke cryptocurrencies en nieuwe activaklassen zoals NFT’s.

Bitcoin koers in het afgelopen jaar.
Bitcoin (BTC) koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Toekomst van NFT’s en nieuwe projecten

Voor de worstelende NFT-markt om nieuwe adoptie te vinden, is volgens Pacman een innovatieve “twist” op bestaande NFT’s noodzakelijk, vergelijkbaar met hoe NFT’s een nieuwe draai gaven aan fungibele tokens.

Ondertussen bereidt het door hem gelanceerde NFT-marktplaats Blur zich voor op zijn “grootste project” in de geschiedenis, hoewel Pacman heeft gezegd dat hij meer details zal geven naarmate de lanceringsdatum nadert.

Performance van Ethereum Layer 2 en Blur

Het Ethereum (ETH) Layer 2 netwerk van Blast, dat in november 2023 in early access-modus werd gelanceerd, heeft momenteel een totale waarde vergrendeld van $840,3 miljoen, een daling ten opzichte van de piek van $2,3 miljard op 6 juni, volgens gegevens van DeFiLlama. De TVL van Blur staat momenteel op $65,26 miljoen.

Na de airdrop in juni heeft het platform kritiek gekregen omdat het zijn eigen projecten niet ondersteunt, waarbij zijn mememunt Pacmoon in het proces is om van Blast naar de Solana (SOL) blockchain te verhuizen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Crypto markt mist fundamentele innovaties in huidige cyclus, volgens Blast oprichter appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!