El Salvador heeft een belangrijke stap gezet richting de ontwikkeling van het ambitieuze “Bitcoin City”. De regering kondigde aan dat Yilport, een Turks conglomeraat, $1,62 miljard zal investeren in twee van de belangrijkste zeehavens van het Midden-Amerikaanse land.

Dit is de grootste particuliere investering in de geschiedenis van El Salvador en is bedoeld om de weg vrij te maken voor verdere economische groei.

De samenwerking tussen Yilport en El Salvador zal resulteren in een gezamenlijk eigendomsbedrijf dat de komende 50 jaar beide zeehavens zal beheren. Deze overeenkomst is een direct gevolg van president Nayib Bukele’s bezoek aan Turkije in 2022, waarbij de banden tussen beide landen werden versterkt. De twee havens, Acajutla en La Union, zijn van groot belang, met La Union als sleutelelement in de plannen voor de bouw van Bitcoin City.

Wat is Bitcoin City?

Wat is Bitcoin City precies? Bitcoin City is een ambitieus project dat voor het eerst werd aangekondigd in november 2021. Het doel is om een belastingvrije stad te creëren die wordt aangedreven door Bitcoin-mining, waarbij de energie afkomstig zal zijn van nabijgelegen vulkanen. Hoewel er sinds de aankondiging weinig concrete vooruitgang is geboekt, zou deze nieuwe investering mogelijk voor de benodigde doorbraak kunnen zorgen.

De investering van Yilport is bedoeld om duizenden banen te creëren en de lokale infrastructuur aanzienlijk te verbeteren. Stacy Herbert, hoofd van het Nationale Bitcoin-kantoor van El Salvador, benadrukte dat dit project niet alleen werkgelegenheid zal opleveren, maar ook extra investeringen in de regio zal aantrekken.

Hoewel er veel kritiek is op het Bitcoin-beleid van El Salvador, spreken de cijfers voor zich. De obligaties van het land, die in 2027 aflopen, zijn dit jaar met meer dan 60 procent gestegen. Toch betwijfelen critici hoeveel voordeel de bevolking daadwerkelijk heeft van dit beleid.

Het blijft afwachten hoe de plannen voor Bitcoin City zullen uitpakken. Als het succesvol blijkt te zijn en werkgelegenheid creëert voor de lokale bevolking, zou dat een enorme winst zijn. Alleen de tijd zal het leren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Het bericht El Salvador ontvang investering van $1,6 miljard voor Bitcoin City verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!