Marathon Digital, een groot Amerikaans bitcoin-miningbedrijf, heeft een opvallende marketing truc uitgehaald. Ze gaan alle bitcoin-blokken die ze in de VS minen voorzien van een ‘Made in USA’-stempel. Wat betekent dit voor de toekomst van bitcoin en waarom doen ze dit?

Banner Bitcoin 1

Waarom een ‘Made in USA’-stempel?

Fred Thiel, de CEO van Marathon Digital, legt uit dat elk blok dat door hun MARA Pool in de Verenigde Staten wordt gemined, vanaf 30 juli dit stempel zal krijgen. Volgens hem is Marathon het enige grote Amerikaanse miningbedrijf dat dit kan doen, omdat ze namelijk hun eigen pool beheren.

Reactie op uitspraken van Trump

Het grappige van deze actie is, dat deze is uitgevoerd naar aanleiding van recente uitspraken van voormalig president Donald Trump. Zowel op zijn sociale media platform Truth Social als tijdens de Bitcoin Conference zei Trump dat hij wil dat alle nog te minen bitcoin ‘Made in USA’ moet zijn. Hij noemde bitcoin zelfs “de laatste verdedigingslinie” tegen een digitale munt van de centrale bank. MARA heeft er in ieder geval voor gezorgd dat zij vanaf 30 juli, aan elk blok de Coinbase Tag “MARA Pool | Made in USA 🇺🇸” hebben toe.

Wat zegt dit over de toekomst van bitcoin-mining?

Tijdens de Bitcoin Conference 2024 werd aangegeven dat bitcoin-mining zou kunnen “floreren” onder een Trump-regering. Wat duidelijk te zien was, was dat de Republikeinen dit onderwerp meteen hebben opgepakt, terwijl het op dit moment nog vrij onduidelijk is wat de Democraten van plan zijn met hun energiebeleid.

Marathon Digital koopt volop bitcoin

Naast het stempelen van bitcoin-blokken, heeft Marathon Digital ook flinke financiële investeringen gedaan in bitcoin. Ze kochten onlangs voor $100 miljoen aan bitcoin als reserve. Het bedrijf zegt deze bitcoin vast te willen houden voor een langere periode.

Bovendien heeft Marathon Digital aangekondigd $250 miljoen op te halen via converteerbare obligaties. Dit geld willen ze gebruiken om nog meer bitcoin te kopen.

Welke vragen blijven open staan?

De oproep van Trump om van Bitcoin iets “Amerikaans” te maken zorgt wel voor belangrijke fundamentele vragen. Het netwerk is namelijk gebouwd op en wordt vooral geprezen om de neutraliteit. Als bitcoin straks “gewaarmerkt” wordt met Amerikaanse stempels zou dit mogelijk kunnen leiden tot nieuw beleid dat door Amerikaanse toezichthouders geïntroduceerd zou kunnen worden.

Overige vragen:

1. Zal er een onderscheid komen tussen bitcoin uit verschillende landen?

2. Hoe kijken andere landen naar deze ontwikkeling?

3. Wat betekent dit voor de decentralisatie van bitcoin?

Voor de crypto industrie is dit een interessante ontwikkeling om in de gaten te houden. Het laat namelijk zien dat zelfs iets dat zo globaal is als bitcoin, lokale kenmerken kan krijgen.

Maar we moeten daarbij niet vergeten dat deze zet van Marathon Digital om bitcoin-blokken te voorzien van een ‘Made in USA’-stempel een geweldige marketingtruc is.

The post Deze Amerikaanse minder bestempelt bitcoin met “Made in the USA” appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!