Op 11 augustus rapporteerde de Bitcoin (BTC) miners een scherpe daling in dagelijkse inkomsten naar een nieuw jaarlijks dieptepunt van $2,54 miljoen dollar, een niveau dat voor het laatst in oktober 2023 werd waargenomen.

Deze daling komt voort uit een combinatie van lagere blokbeloningen en transactiekosten.

Gevolgen van de Bitcoin halvering

De Bitcoin halvering op 20 april, waarbij de beloning per gemined block halveerde van 6,25 naar 3,125 BTC, had een aanzienlijke impact op de inkomsten. Vóór deze gebeurtenis verdiende de miners ongeveer $6 miljoen dollar per dag, maar dit bedrag daalde in mei voor het eerst onder de $3 miljoen dollar.

Ondanks de prijsstijgingen van Bitcoin en de hype rond andere protocollen binnen het Bitcoin-ecosysteem, worstelen miners om hun operaties rendabel te houden.

bitcoin dagelijkse mining opbrengsten
Bron: YCharts.

Strategische aanpassingen en de noodzaak voor innovatie

Belangrijke mining bedrijven zoals Bitfarms hebben strategische overhauls van hun apparatuur gepland om winstgevend te blijven te midden van deze onzekerheden. Zo onthulde Bitfarms CEO Ben Gagnon op 8 augustus dat het bedrijf zijn operationeel profiel dramatisch blijft veranderen door voortdurende vlootupgrades en geografische expansie.

Ondanks een totale omzet van $42 miljoen in het tweede kwartaal—16% lager dan in het eerste kwartaal—steeg de aandelenprijs van het bedrijf met bijna 22% na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Druk op kleinere miners en markteffecten

De dalende hashprijs, nu op een historisch laagtepunt van $40 per rekenkrachteeneid per dag, zet kleinere miners onder druk. Sommigen zijn gedwongen hun Bitcoin-bezit te verkopen om operationele kosten te dekken of moeten hun activiteiten zelfs staken.

Deze verkopen kunnen ook druk leggen op de Bitcoin-prijzen, hoewel de prijs momenteel boven de $58.000 dollar handelt en mogelijk de vorige lage range van $60.000 dollar zal benaderen. Echter, aanhoudende verkopen door miners kunnen het herstel in gevaar brengen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Dieptepunt voor Bitcoin miners: Inkomsten dalen naar nieuw jaarlijks laagterecord appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!