De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft NovaTech Ltd. en zijn oprichters, Cynthia en Eddy Petion, beschuldigd van het opzetten van een piramideschema dat meer dan $650 miljoen aan cryptocurrency heeft opgehaald.

Het bedrijf en de bijbehorende promotors, waaronder Martin Zizi, Dapilinu Dunbar, James Corbett, Corrie Sampson, John Garofano en Marsha Hadley, worden beschuldigd van het misleiden van beleggers, vooral binnen de Haïtiaans-Amerikaanse gemeenschap.

Misbruik van vertrouwensbanden

Volgens de SEC gebruikte NovaTech religieuze ondertonen en appelleerde aan financiële vrijheid en onafhankelijkheid om investeerders aan te trekken. Deze aanpak had een aanzienlijke impact op meer dan 200.000 investeerders wereldwijd.

novatech sec aanklacht
Bron: CoinDesk op X.

De Petions beloofden dat de investeringen in crypto- en valutamarkten zouden worden gebruikt, maar in werkelijkheid ging het grootste deel van het geld naar het betalen van bestaande investeerders en commissies voor de promotors.

Gevolgen en juridische stappen

De SEC heeft NovaTech, de Petions en de betrokken promotors aangeklaagd voor het overtreden van antifraude- en registratievereisten. Martin Zizi heeft een gedeeltelijke schikking getroffen zonder de beschuldigingen te erkennen of te ontkennen. De activiteiten van NovaTech leidden tot “ontelbare verliezen voor tienduizenden slachtoffers wereldwijd,” aldus Eric Werner, directeur van het SEC-kantoor in Fort Worth.

In juni had de procureur-generaal van New York, Letitia James, ook al rechtszaken aangespannen tegen de Petions en anderen wegens het bedriegen van duizenden investeerders. NovaTech stortte in mei 2023 in, waarbij de meeste investeerders hun inleg niet konden terugtrekken.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post SEC beschuldigt NovaTech en oprichters van grootschalige crypto scam appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!