Bitcoin (BTC) is de strijd aangegaan met de $60.000-grens, die een sterke weerstand vormt voor de munt. Een paar dagen lang zat bitcoin er nog stabiel boven, maar daar kwam eergisteren een einde aan. Sindsdien heeft de nummer-één crypto meermaals geprobeerd er weer boven te komen, maar slaagde daar niet in. Deze namiddag heeft bitcoin genoeg momentum om het opnieuw te proberen.

Blik op de cryptomarkt

  • Bitcoin is in het afgelopen uur met 1% gestegen, en heeft een gemiddelde waarde van $59.500. 
  • Ethereum (ETH) is in het afgelopen uur eveneens met 1% gestegen, maar staat over de afgelopen dag nog steeds 0,6% in de min. Eén ethereum is momenteel $2.660 waard.
  • De bitcoin ETF’s haalden gisteren $28 miljoen binnen, terwijl de ethereum ETF’s hun omvang met $5 miljoen zagen toenemen.
  • Momenteel staat het 24-uurs-handelsvolume op $91,6 miljard. De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met 0,5% afgenomen naar $2,19 biljoen.

De hardst gestegen altcoins, met SATS als topper

De top 100 zag een aantal munten hard in waarde toenemen, waarvan één in het bijzonder. Dat is SATS (Ordinals), dat een tijd geleden veelvuldig in het nieuws kwam. Ordinals is een systeem dat NFT’s aan het Bitcoin-netwerk kan koppelen, maar was maar kort populair. Toch steeg de ordinals-token afgelopen week maar liefst 52,3% in waarde.

Uit de top 100 zijn het hardst gestegen:

  • SATS (Ordinals), met een stijging van 12,9% in de afgelopen 24 uur;
  • Maker (MKR), met een stijging van 5,2% in de afgelopen 24 uur;
  • Akash Network (AKT), met een stijging van 4,9% in de afgelopen 24 uur;
  • Thorchain (RUNE), met een stijging van 3,3% in de afgelopen 24 uur;
  • Helium (HNT), met een stijging van 2,8% in de afgelopen 24 uur.

De hardst gedaalde altcoins

Toch is de markt in waarde gedaald, en dat komt deels doordat meerdere grote altcoins in de min staan. De volgende munten in de top 100 zijn het hardst in waarde gedaald:

  • Sui (SUI), met een daling van 11,9% in de afgelopen 24 uur;
  • Sei (SEI), met een daling van 6,3% in de afgelopen 24 uur;
  • Lido DAO (LDO), met een daling van 5,6% in de afgelopen 24 uur;
  • Aptos (APT), met een daling van 4,8% in de afgelopen 24 uur;
  • Toncoin (TON), met een daling van 4,5% in de afgelopen 24 uur.

Het belangrijkste cryptonieuws van vandaag

Een van de belangrijkste nieuwsartikelen die vandaag op Crypto Insiders is verschenen, betreft de ethereum ETF’s. Grayscale’s ETF, die voorheen honderden miljoenen in omvang afnam, is gestopt met bloeden. In totaal was er gisteren een instroom van $5 miljoen. Veel investeerders hopen dat de ethereum ETF’s deze positieve instroom doorpakken, met mogelijk enorme gevolgen voor de koers.

Vandaag: Nederlands nieuwste cryptobeurs geeft ALLE Nederlanders €50 bitcoin gratis én een F1-pet

De cryptobeurs is inmiddels alweer 2 maanden actief in Nederland; en nu is het tijd om alle Nederlanders te verwelkomen.
Probeer de ongekend lage tarieven van OKX, krijg €50,- gratis crypto cadeau, ontvang tot 18 augustus een gratis F1 pet én maak ook nog eens kans op VIP tickets voor de Grand Prix in Zandvoort.
Meld je vandaag aan bij OKX via de knop hieronder en ontvang tot €50,- aan bitcoin gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van de ongekend lage tarieven bij deze wereldwijde crypto-grootmacht.
Meld je nu aan!

Het bericht Crypto Radar: bitcoin in strijd met $60.000, markt daalt verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!