Bitcoin (BTC) zag in de afgelopen dagen een verlies van 4%. Deze daling ging gepaard met aanzienlijke liquidaties over de hele cryptomarkt, waarbij in totaal $155,25 miljoen dollar werd geliquideerd.

Liquidatie en handelsvolumes

Bitcoin kon vier dagen lang boven de $60.000 dollar blijven, maar zakte op 11 augustus onder deze drempel en daalde verder tot onder de $59.000. Ethereum (ETH) zag ook een daling, met een laagste punt van $2.527 na eerder op de dag een piek van $2.711 te hebben bereikt.

Ondanks een toename van 52% in het wereldwijde handelsvolume van crypto vergeleken met de vorige dag, bleef de handelsactiviteit lager dan de week ervoor.

bitcoin koers 1 jaar
Bitcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Liquiditeitsproblemen en prijsafwijkingen

Volgens een recent rapport van Kaiko blijven de cryptomarkten worstelen met fragmentatie van liquiditeit, wat leidt tot aanhoudende prijsverschillen tussen beurzen. Deze verschillen zijn vooral zichtbaar op kleinere, minder liquide beurzen, vooral tijdens marktgebeurtenissen zoals de recente uitverkoop.

De prijsverschuiving was vooral merkbaar op sommige beurzen en handelsparen, zoals die van Zaif en KuCoin, waar de slippage opvallend hoger was.

Regionale liquiditeitsverschillen

De liquiditeit op platforms zoals Binance.US is aanzienlijk afgenomen na een rechtszaak door de SEC, wat leidt tot minder handelsvolume en grotere prijsafwijkingen in vergelijking met meer liquide platforms. Deze situatie versterkt de risico’s van scherpe prijsschommelingen, vooral tijdens de weekends en marktstress.

Vooruitzichten en analyse

Ondanks recente schommelingen, voorspellen analisten van Grayscale Research mogelijke prijsstijgingen in de komende maanden.

Zij geloven dat de waarderingen van tokens zich kunnen herstellen als de Amerikaanse economie een “zachte landing” kan maken en een recessie kan vermijden, waarbij Bitcoin mogelijk tegen het einde van het jaar zijn recordhoogte nadert.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Grote prijsfluctuaties door liquiditeitscrisis tijdens laatste crypto dalingen, volgens Kaiko appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!