Nu de verkiezingen dichterbij komen en de strijd tussen Donald Trump en Kamala Harris steeds spannender wordt, heeft Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson Amerikaanse kiezers gewaarschuwd dat hun keuze erg belangrijk is voor de toekomst van de crypto-industrie.

Hoskinson heeft op het sociale mediaplatform X aangegeven dat de regering van president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris oorlog blijft voeren tegen de crypto-industrie. Volgens de oprichter van Cardano lijkt de regering-Biden-Harris de relaties met de crypto-industrie niet te hebben gereset, ondanks berichten die het tegendeel beweren. Hij zei het volgende:

“Een stem voor Harris is een stem tegen de Amerikaanse crypto-industrie.”

De waarschuwing van de oprichter van Cardano komt dagen nadat berichten naar voren kwamen dat de adviseurs van Harris contact hadden opgenomen met Amerika’s toonaangevende cryptobedrijven, zoals de uitgevende instelling van stablecoin Circle, de digitale activabeurs Coinbase en het betalingsbedrijf Ripple.

De Harris-campagne maakte de toenadering nadat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zijn steun uitsprak voor de crypto-industrie. Trump woonde vorige maand de Bitcoin 2024-conferentie in Nashville, Tennessee bij.

Vorige week vond er een Zoom-bijeenkomst plaats, georganiseerd door congreslid Ro Khanna, bedoeld om toenadering te zoeken tot leidinggevenden uit de crypto-industrie en om Harris’ kansen om de verkiezingen te winnen te helpen verbeteren. Deze bijeenkomst heeft deze kloof echter niet weten te dichten, aangezien het uit de hand gelopen is. Zo werd er het volgende over gezegd:

“Leidinggevenden aarzelden niet om de vertegenwoordigers van de regering te vertellen hoeveel schade ze hebben toegebracht aan de crypto-industrie en aan de Democratische Partij met hun acties tegen digitale activa. Er werd eigenlijk alleen maar tegen ze geschreeuwd.”

De Zoom-bijeenkomst werd bijgewoond door onder meer plaatsvervangend minister van Financiën van de VS Wally Adeyemo, adjunct-directeur van de National Economic Council Lael Brainard en plaatsvervangend stafchef van het Witte Huis, Bruce Reed.

De crypto-industrie werd vertegenwoordigd door leidinggevenden van Coinbase, Kraken, Ripple en andere minder bekende bedrijven. Pro-crypto miljardair Mark Cuban en hedgefondsmanager Anthony Scaramucci woonden de bijeenkomst ook bij.

Het bericht Stemmen voor Kamala Harris is als stemmen tegen crypto, aldus Charles Hoskinson verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!