Dave Lavalle, hoofd van de ETF-afdeling bij Grayscale Investments, heeft tijdens een webinar op 12 augustus aangegeven dat de markt voor op de beurs verhandelde fondsen (ETF’s) in cryptocurrency aanzienlijk zal uitbreiden.

Er wordt verwacht dat het assortiment zal groeien met nieuwe digitale activa en diverse crypto-indexen. Vooral de toename van enkelvoudige activaproducten en indexgebaseerde aanbiedingen valt hierbij op.

Regelgevende vooruitgang en verrassingen

De Securities and Exchange Commission (SEC) gaf in januari groen licht voor Bitcoin (BTC) ETF’s en breidde deze goedkeuring uit naar Ethereum (ETH) ETF’s in juli. Deze snelle goedkeuringen, vooral voor Ethereum spot ETP’s, kwamen als een verrassing voor Lavalle, gezien de initiële scepsis in de markt over mogelijke afwijzingen door de SEC.

Grayscale beheert momenteel meer dan $25 miljard dollar aan vermogen in zijn in de VS genoteerde producten, waaronder fondsen voor Bitcoin en Ether.

bitcoin ethereum grayscale etf
Bron: X.

In afwachting van goedkeuring en nieuwe kansen

Er zijn meerdere voorstellen voor nieuwe crypto ETF’s die nog wachten op goedkeuring van de regelgevers. Hieronder vallen ETF’s voor Solana (SOL) en diverse opties zoals de Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF. Beurzen zoals Nasdaq zijn bovendien van plan om binnenkort opties te noteren op Bitcoin en Ether ETF’s.

Enorme vraag naar crypto-ETF’s

Sinds de lancering van crypto ETF’s is er aanzienlijke vraag vanuit de markt, mede dankzij de adoptie door grote financiële instellingen. Lavalle onderstreepte de omvang van deze interesse met een instroom van meer dan $15 miljard dollar, een verdrievoudiging van de grootste jaarlijkse instroom die ooit voor een ETF is geregistreerd.

Dit wijst op een massale acceptatie van crypto-ETF’s in de financiële wereld.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Grayscale plant crypto ETF’s voor nieuwe asset types en indexen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!