Marathon Digital Holdings heeft plannen onthuld om $250 miljoen op te halen door het uitgeven van converteerbare obligaties. De obligaties, met een looptijd tot september 2031, bieden investeerders de keuze om hun investering om te zetten in contanten, aandelen van Marathon, of een combinatie van beide.

Deze aankondiging volgt op een recente aankoop door het bedrijf van $100 miljoen aan Bitcoin (BTC), waardoor hun totale bezit nu op ongeveer 20.000 BTC staat, geschat op $1,28 miljard.

Reacties uit de sector

Deze stap van Marathon om hun Bitcoin-voorraad verder uit te breiden wordt door experts met gemengde gevoelens ontvangen. Sommigen, zoals James Davies van Crypto Valley Exchange, prijzen de strategie als een slimme zet om te profiteren van mogelijke waardestijgingen van Bitcoin en benadrukken de gedegen uitwerking van de plannen. Davies merkt op dat de obligaties ondersteund worden door aandelen en de mogelijkheid tot vervroegde aflossing bieden, wat duidt op een strategische en financieel doordachte aanpak.

marathon mining bitcoin aankoop 250 miljoen
Bron: MARA op X.

Echter, kritiek komt ook vanuit verschillende hoeken. Ryan Condron, medeoprichter van Lumerin, uit zorgen dat Marathon te veel speculeert en zich mogelijk te ver verwijdert van hun kernactiviteit, het minen van Bitcoin. Wes Levitt van Alpha Transform Holdings wijst op de risico’s verbonden aan deze strategie, vooral gezien de lage kasstroom van het bedrijf en de afhankelijkheid van de competitieve Bitcoin mining industrie. Hij trekt parallellen met MicroStrategy, die eerder een soortgelijke strategie heeft gevolgd, maar benadrukt dat Marathon mogelijk een hoger risico loopt.

Toekomstplannen en marktinvloed

Marathon lijkt onverstoord door de kritiek en is van plan om de opbrengsten van de obligatie-uitgifte te gebruiken voor de aankoop van meer Bitcoin en algemene bedrijfsdoeleinden, zoals uitbreiding, mogelijke overnames, en het aflossen van schulden. Dit kan een aanzienlijke invloed hebben op de Bitcoin-prijs vanwege de grote hoeveelheden kapitaal die hiermee gemoeid zijn.

De activiteiten van grote Bitcoin-houders zoals Marathon worden nauwlettend in de gaten gehouden door investeerders om de vraag naar Bitcoin in te schatten.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Marathon Digital zet in op Bitcoin met nieuwe obligatie uitgifte van $250 miljoen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!