De Japanse investeerder Metaplanet heeft onlangs 57 extra Bitcoin (BTC) gekocht, ter waarde van ongeveer 500 miljoen yen. Dit is een flinke stap vooruit voor het in Tokio gevestigde bedrijf, dat zich de afgelopen tijd steeds meer op Bitcoin heeft gericht.

Slechts enkele dagen geleden kreeg Metaplanet een lening van 1 miljard yen om zijn Bitcoin-bezit te vergroten.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Impact op meerdere generaties

Metaplanet is een Japans bedrijf dat bekend staat om zijn unieke investeringsstrategie. In plaats van te focussen op traditionele investeringen, richt Metaplanet zich op bedrijven die volgens hen een “multi-generationele impact” kunnen hebben op de mensheid. Met andere woorden, ze investeren in bedrijven die werken aan innovatieve oplossingen voor de grote uitdagingen waar de wereld voor staat.

Onlangs heeft Metaplanet veel aandacht gekregen vanwege hun investering in Bitcoin. Deze stap is opmerkelijk omdat het bedrijf hiermee een aanzienlijk deel van zijn activa in een digitale valuta heeft gestopt. Er zijn verschillende redenen waarom Metaplanet voor deze strategie heeft gekozen:

  • Inflatiebescherming: Bitcoin wordt gezien als een hedge tegen inflatie.
  • Financiële vrijheid: Door Bitcoin te bezitten, willen ze minder afhankelijk zijn van traditionele financiële systemen.
  • Vertrouwen in de toekomst van cryptocurrency’s: Metaplanet gelooft in het potentieel van digitale valuta op de lange termijn.

Een Japanse versie van MicroStrategy

Metaplanet wordt vaak vergeleken met het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy. De Japanners hebben 57,103 BTC toegevoegd aan zijn schatkist. Deze aankoop, met een gemiddelde prijs van 8.756.107 yen per munt, brengt hun totale bezit op 303,095 BTC, ter waarde van bijna 3 miljard yen (18,5 miljoen euro). Dit werd bevestigd in een openbaar verslag dat afgelopen dinsdag werd vrijgegeven.

In april van dit jaar zette Metaplanet zijn eerste stappen in de wereld van Bitcoin. Het bedrijf besloot toen om Bitcoin als reservevaluta op te nemen en kocht zijn eerste BTC voor 6,5 miljoen dollar. Volgens Dylan LeClair, directeur van Bitcoin-strategie bij Metaplanet, wil het bedrijf zichzelf positioneren als het toonaangevende beursgenoteerde Bitcoin-holdingbedrijf in Japan.

Recentelijk heeft Metaplanet een lening van 1 miljard yen (ongeveer 6,8 miljoen dollar) afgesloten bij zijn aandeelhouder MMXX Ventures, een bedrijf gevestigd op de Britse Maagdeneilanden.

De lening, met een rente van slechts 0,1% per jaar, werd gebruikt om meer Bitcoin aan te schaffen. Na de aankoop van dinsdag heeft Metaplanet nog 500 miljoen yen over om in de toekomst mogelijk nog meer BTC te kopen.

The post Dit Japanse bedrijf koopt 57 Bitcoin en heeft nog 500 miljoen over om te investeren appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!