Ethereum zit al een tijdje tegen een lokaal prijslevel aan te hikken, en het lijkt alsof de munt hier nu doorheen gaat breken. Als dit het geval blijkt, kan de munt binnenkort naar een koers van 2,900 dollar. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Ethereum 1

Hoe staat ETH ervoor na de daling?

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, zodat we de belangrijkste prijslevels kunnen analyseren. Deze zijn hieronder te zien als grijze en blauwe zone. Ook zijn hier twee lijnen getekend (groen en oranje), maar daar komen we zo op terug. Eerst het grote plaatje.

Zoals je kan zien heeft Ethereum een flinke daling gemaakt nadat het de blauwe zone als ondersteuning verloor. De koers zakte 25% richting de grijze zone, en kon daar gelukkig weer ondersteuning vinden. Vanuit hier hebben kopers de prijs weer een aantal procenten omhoog geduwd, waardoor ETH nu verhandeld wordt voor een prijs van 2.700 dollar.

De munt zweeft nu als het ware tussen deze twee prijslevels in, maar lijkt toch eerder naar de blauwe zone te bewegen. Dit is te zien aan de kleine opwaartse trend die de munt is gestart sinds het ondersteuning vond na de daling. Daarom gaan we nu even kijken naar een kleinere grafiek.

De koers op de korte termijn

In de afbeelding hieronder zie je de 1-uurs grafiek van Ethereum. Tegen de tijd dat deze analyse is gepost, zal deze grafiek er dus alweer een klein beetje anders uitzien (hopelijk op de goede manier). We zien hier beter hoe de munt nu bezig is met het maken van hogere hoogtes en hogere laagtes.

Dat laatste wijst meestal op een verdere opwaartse beweging totdat de trend is gebroken, maar de munt hangt al een tijdje vast bij de koers van 2.700 dollar. Dit is de weerstand die de munt nu ondervindt bij de oranje lijn.

Mocht de munt hier nou doorheen breken, dan kunnen we waarschijnlijk een zelfde reactie zien als toen de munt door de groene lijn heen brak. Dit kan de munt vervolgens weer terug bij de blauwe zone brengen, waar de munt nog een weerstand tegen komt.

Toch zal dit een kleine stijging van 7% teweeg kunnen brengen, maar daarvoor moet de munt natuurlijk wel eerst door de 2.700 dollar heen. In het geval dat dit niet lukt, moet de groene lijn zich sterk houden om niet verder te zakken. Blijf de trend en deze levels daarom goed in de gaten houden!

The post Analyse: Ethereum kan 7% omhoog vanuit hier appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!