De Amerikaanse Federale Recherche (FBI) heeft onlangs gereageerd op een verzoek om informatie over Satoshi Nakamoto, de raadselachtige bedenker van Bitcoin (BTC).

Zowel in een verklaring als via een post van onderzoeksjournalist Dave Troy op het platform X, verklaarde de FBI dat zij noch de aanwezigheid noch de afwezigheid van documenten gerelateerd aan deze persoon of groep kan bevestigen of ontkennen. Deze reactie volgt op een verzoek ingediend door Troy onder de Freedom of Information Act (FOIA).

Breed verzoek via FOIA

Troy diende zijn verzoek in via de “All other subjects” route, die wordt gebruikt voor brede aanvragen die niet specifiek gericht zijn op overleden individuen.

Het doel van Troy was niet zozeer om de identiteit van Nakamoto te onthullen, maar om alle mogelijke informatie die de FBI over het onderwerp zou kunnen hebben te verzamelen. Deze informatie zou indirect kunnen helpen bij het identificeren van Nakamoto.

satoshi nakamoto fbi gegevens
Bron: X.

Speculaties over de identiteit van Nakamoto

Sinds de publicatie van het Bitcoin whitepaper in 2008 is de ware identiteit van Satoshi Nakamoto onderwerp van speculatie en onderzoek. Niemand heeft tot op heden definitief kunnen bewijzen wie Satoshi is, maar velen hebben gesuggereerd dat het om één persoon of een groep personen gaat die de originele cryptocurrency hebben gecreëerd.

Hal Finney, een bekende figuur uit de beginjaren van Bitcoin, wordt vaak genoemd als een mogelijke kandidaat, hoewel nieuwe informatie deze veronderstelling in twijfel trekt.

Voortdurende intrige en juridische ontwikkelingen

De meest recente verklaring van de FBI voegt alleen maar meer mysterie toe aan de al intrigerende figuur van Satoshi Nakamoto. De aandacht voor Nakamoto’s identiteit is verder versterkt door recente juridische ontwikkelingen.

Zo heeft de Australische computerscientist Craig Wright, die lang beweerde Nakamoto te zijn, recentelijk een juridische disclaimer op zijn website geplaatst dat hij niet Satoshi is.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post FBI blijft vaag over aanwezigheid documenten Satoshi Nakamoto appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!