Onlangs vond het veelbekeken interview van presidentskandidaat Donald Trump met Elon Musk op X plaats. In een grote teleurstelling voor de cryptogemeenschap, werd crypto echter niet besproken tijdens het interview. Daardoor is de waarde van memecoin MAGA flink gekelderd. Niet alleen MAGA, maar ook andere memecoins geïnspireerd door de voormalige president van de Verenigde Staten zien massale verkopen.

Crypto geen onderwerp in interview met Musk en Trump

In aanloop naar het interview stegen de verwachtingen voor het gesprek, en dat was te zien was in de koersen van memecoins met een Trump-thema die hard stegen. Daarnaast werd volop gespeculeerd op de gespreksonderwerpen die tijdens het interview besproken zouden worden.

Gebruikers van Polymarket hadden zelfs gewed of bepaalde woorden zouden vallen. Het meeste geld werd ingezet op het woord “crypto”. In totaal is er een kleine $5 miljoen dollar ingezet, waaronder op het gebruik van de woorden als “bitcoin”, “civil war” en “tampon”.

In het gesprek, dat veertig minuten werd uitgesteld door technische mankementen, passeerden twee uur lang allerlei onderwerpen de revue. Crypto werd echter niet besproken in het interview en kort daarna dumpten cryptohandelaren hun memecoins geïnspireerd op Donald Trump.

Harde dalingen Trump memecoins

Waar de Maga Hat (MAGA) memecoin voor het interview een stijging van 40 procent zag vlak voordat het interview begon, daalde de munt met 24,5 procent in de 24 uur na het interview. Ook memecoins als Doneld Tremp (TREMP) daalde direct na het interview. Dark MAGA (DMAGA) zag de grootste daling van 42 procent.

MAGA (TRUMP) zag een kleine daling van 4,4 procent maar blijkt als grootste Trump memecoin relatief stabiel. Desondanks is MAGA al met ruim 60% gedaald in de afgelopen 30 dagen. Al deze tokens hebben overigens geen officiële aansluiting met Donald Trump of zijn presidentscampagne.

Dit is niet de eerste keer dat memecoins geïnspireerd op politieke figuren reageren op nieuws uit de presidentscampagnes. Zo daalde de koers van verschillende memecoins al eerder op de veroordeling van Donald Trump voor de vervalsing van zakelijke gegevens en stegen de memecoins na de mislukte moordaanslag op de voormalige president

Het bericht Trump memecoins crashen fors na teleurstellend Musk interview verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!