Coinbase heeft aangekondigd zijn diensten uit te breiden naar Hawaï. Dit besluit volgt op de recente regelgevende wijzigingen door de ‘Hawaii Department of Commerce and Consumer Affairs Division of Financial Institutions’ (DFI), die meer duidelijkheid hebben verschaft voor cryptocurrencybedrijven.

Inwoners van Hawaï kunnen nu via het platform van Coinbase cryptovaluta kopen, verkopen en beheren.

Nieuwe diensten en mogelijkheden voor inwoners

Volgens een persbericht kunnen inwoners van Hawaï niet alleen handelen in crypto, maar ook gebruikmaken van geavanceerde diensten zoals het ‘staken’ van activa. Hierdoor kunnen ze tot 12% APY aan beloningen verdienen.

Bovendien stelt Coinbase inwoners nu in staat om internationaal fondsen te verzenden, wat een lang gekoesterde wens van de lokale cryptogemeenschap vervult.

coinbase hawaii
Bron: Coinbase op X.

Historische context en recente ontwikkelingen

Coinbase trok zich in 2017 terug uit Hawaï vanwege strenge regelgevingen die vereisten dat bedrijven gelijke geldreserves moesten aanhouden als de waarde van de Bitcoin (BTC) bezittingen van hun klanten. Deze beleidsmaatregelen maakten het voor Coinbase onmogelijk om in de staat te opereren.

Echter, drie jaar later initieerden de ‘Hawaii Department of Financial Institutions’ en de ‘Hawaii Technology Development Corporation’ een regelgevend proefproject genaamd het ‘Hawaii Digital Currency Innovation Lab’. Dit programma stelde cryptobedrijven in staat om twee jaar diensten aan te bieden zonder een geldovermakingslicentie van de staat te hoeven verkrijgen.

Toekomstige regulering en bedrijfsvoering

Het ‘Hawaii Digital Currency Innovation Lab’ is op 30 juni afgerond, maar cryptobedrijven kunnen nog steeds opereren in de staat als een ongereguleerde onderneming, mits ze voldoen aan federale licentie- en regelgevingseisen. Dit blijkt uit een verklaring van de overheid van Hawaï.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Coinbase herintroduceert diensten in Hawaï na regelgevende veranderingen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!