Curatoren van het failliete crypto hedgefonds Three Arrows Capital (3AC) hebben een claim van minstens $1,3 miljard dollar ingediend tegen TerraForm Labs.

Deze eis is een direct gevolg van de ondergang van de TerraUSD stablecoin en de Luna Terra token in 2022, waardoor 3AC aanzienlijke verliezen leed.

Beschuldigingen van marktmanipulatie

Volgens recente berichtgeving door Law360, beschuldigen de door de rechtbank aangestelde curatoren van 3AC, Teneo, TerraForm Labs van het manipuleren van de markten voor LUNA en UST. Dit zou hebben geleid tot een kunstmatige waardeverhoging van deze tokens voordat hun prijzen kelderden.

terraform 3AC
Bron: X.

Naar aanleiding van deze vermeende manipulatie, investeerde 3AC zwaar in de twee tokens, wat uiteindelijk resulteerde in ernstige financiële verliezen voor het fonds.

Gevolgen van de crash van Terra

De ineenstorting van TerraUSD en Luna had niet alleen een directe impact op de investeringen van 3AC in deze specifieke tokens, maar trof ook andere crypto-assets in hun portfolio.

Dit droeg bij aan de algehele financiële ondergang van 3AC, die kort na de crash failliet ging, samen met verschillende andere grote crypto-ondernemingen.

Juridische nasleep en claims

Teneo probeert nu ook fondsen terug te vorderen van de oprichters van Three Arrows, Su Zhu en Kyle Davies, onder anderen. Eerder dit jaar gaf Davies, in een uitgebreid interview met cryptojournalist Laura Shin, aan geen spijt te hebben van het faillissement van zijn bedrijf.

3AC, geregistreerd in Singapore, vroeg in juli 2022 faillissement aan nadat het niet kon voldoen aan de eisen van zijn schuldeisers na een enorme marktcrash veroorzaakt door de Terra-crash.

Recente ontwikkelingen en juridische gevolgen

De claim tegen TerraForm Labs is de laatste ontwikkeling in de juridische problemen van 3AC die volgden op de implosie van zijn cryptocurrencies. In juni bereikte het een schikking van $4,47 miljard dollar met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission nadat een jury het bedrijf en zijn oprichter, Do Kwon, juridisch aansprakelijk had bevonden voor de crash van 60 miljard dollar.

De SEC had oorspronkelijk $5,3 miljard dollar aan boetes geëist van zowel de heer Kwon als TerraForm, bestaande uit $4,7 miljard dollar in ontneming en $520 miljoen dollar aan civielrechtelijke boetes.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Three Arrows Capital eist miljarden van TerraForm Labs na crypto crash appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!