Pump.fun heeft een recordinkomen gegenereerd van $5,3 miljoen dollar in slechts 24 uur. Dit bedrag overtrof niet alleen de dagelijkse inkomsten van de 24 volgende hoogst verdienende protocollen gecombineerd, maar ook die van gevestigde blockchainnetwerken zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL), die respectievelijk inkomsten en vergoedingen rapporteerden van $2,3 miljoen en $1,6 miljoen.

Strategische veranderingen en stimulansen

In reactie op recente kritieken — waarbij marktanalisten het platform ervan beschuldigden de markt voor mememunten te ‘vernielen’ door het extreem lage kosten van $2 dollar voor het lanceren van nieuwe tokens mogelijk te maken — heeft Pump.fun een nieuwe stimulans geïntroduceerd.

Token creators kunnen nu een beloning van 0,5 SOL ontvangen, ongeveer $80 waard, als hun tokens de zogenaamde ‘bonding curve’ voltooien en succesvol gelanceerd worden op de Solana-gebaseerde automatische market maker Raydium.

pump.fun inkomsten juli
Bron: X.

Deze nieuwe stimulans volgt op gegevens die aantonen dat een verbijsterende 98,6% van alle op Pump.fun gelanceerde tokens nooit de bonding curve voltooit en faalt in de lancering op Raydium.

Transparantie als kernwaarde

Sinds de oprichting in januari 2024 positioneert Pump.fun zich als een tegengif voor dubieuze lanceringen van binnenuit. In tegenstelling tot historische praktijken waarbij mememunten via presales en insider buying werden gelanceerd — waardoor lanceringsteams het aantal tokens konden verhullen en de markt oneerlijk konden manipuleren — verzekert Pump.fun dat alle gegevens over op hun platform gecreëerde tokens openbaar en transparant zijn.

Iedereen kan zien hoeveel tokens er beschikbaar zijn en wie ze bezit.

Maandelijkse inkomsten

In juli bereikte Pump.fun een maandrecord met $28,73 miljoen aan overeenkomst inkomsten. Het platform overtrof daarmee ook de Ethereum blockchain in dagelijkse inkomsten op 29 juli, toen het $864.000 genereerde, in vergelijking met Ethereum’s $550.000 tijdens dezelfde periode.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Pump.fun zet nieuw record: €28,7 miljoen aan inkomsten in juli appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!