Morgan Stanley heeft onlangs in een indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangegeven dat het een aanzienlijke positie inneemt in BlackRock’s iShares Bitcoin Trust ETF (ticker: IBIT).

Per 30 juni had de bank meer dan 5,5 miljoen aandelen in bezit, ter waarde van ongeveer $187,79 miljoen dollar. Deze investering plaatst Morgan Stanley onder de top vijf aandeelhouders van dit fonds.

Diversificatie in crypto-investeringen

Naast IBIT, heeft Morgan Stanley ook geïnvesteerd in de ARK 21Shares Bitcoin ETF (ticker: ARKB) met 26,222 aandelen, wat neerkomt op ongeveer $1,57 miljoen dollar, een lichte daling ten opzichte van de $2,3 miljoen dollar aan het einde van het eerste kwartaal.

morgan stanley bitcoin
Bron: X.

De bank rapporteerde ook een bijna volledige verkoop van haar aandelen in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), waarbij de positie terugliep tot ongeveer $148.000 dollar van een eerdere $269,9 miljoen dollar.

Investeringen van andere banken en fondsen

Morgan Stanley is niet de enige grote bank die zwaar investeert in crypto-ETF’s. Goldman Sachs onthulde dat het $6,9 miljoen aandelen bezit in hetzelfde IBIT-fonds, met een waarde van $238,6 miljoen dollar. In totaal bezat Morgan Stanley aan het einde van het tweede kwartaal ongeveer $190 miljoen dollar aan spot Bitcoin (BTC) ETF’s.

Toekomstige plannen en regelgevende aandacht

Deze investeringen kwamen voorafgaand aan de aankondiging van Morgan Stanley dat het haar financiële adviseurs zou toestaan om Bitcoin ETF’s aan klanten aan te bevelen, specifiek wijzend naar IBIT en het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC).

In reactie hierop suggereerde voormalig SEC-functionaris John Reed Stark dat deze stap de adviseurs van Morgan Stanley zou kunnen blootstellen aan intensieve onderzoeken van SEC en FINRA. Dit zou mogelijk de grootste onderzoeksgolf in de geschiedenis kunnen worden, gezien de toenemende interesse en integratie van crypto-investeringen door institutionele beleggers.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Morgan Stanley neemt grote positie in BlackRock’s Bitcoin ETF appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!