De Wisconsin State Investment Board heeft zijn blootstelling aan Bitcoin (BTC) ETF’s aanzienlijk vergroot door meer dan 447.000 aandelen toe te voegen aan zijn bezittingen in de spot Bitcoin ETF. Volgens een indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bezit de raad nu 2,898,051 aandelen in BlackRock’s BTC ETF, een stijging ten opzichte van de 2,450,400 aandelen die in mei werden gemeld.

Hiermee heeft de staat zijn positie in de $10 biljoen zware iShares Bitcoin Trust (IBIT) gestaag verhoogd. De huidige waarde van de raad’s bezittingen wordt geschat op bijna $99 miljoen dollar, waarmee IBIT de enige Bitcoin ETF is die ze momenteel aanhouden.

Verschuiving in beleggingsstrategie

Daarnaast heeft de raad zijn gehele bezit van Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) afgestoten, een opvallende verschuiving sinds mei toen het fonds nog meldde 1,013,000 aandelen in het product te bezitten. Nu heeft de raad zich volledig gericht op de ETF uitgegeven door ’s werelds grootste vermogensbeheerder, BlackRock.

wisconsin bitcoin
Bron: X.

Deze wijziging in de beleggingsstrategie toont niet alleen een toegenomen positie, maar ook een groter vertrouwen in BlackRock’s aanbod.

Marktontwikkelingen en institutionele interesse

Bitcoin ETF’s zijn een belangrijk onderwerp in 2024 geweest. Het product werd de eerste crypto-gebaseerde ETF in de Verenigde Staten en opende vijf maanden later de deur voor een soortgelijk Ethereum (ETH) product. Sinds de introductie van de ETF heeft de Bitcoin munt een nieuwe recordhoogte bereikt van $73,000, wat heeft geleid tot een toename van institutionele interesse.

De staat Wisconsin was een van de eerste staten die zijn Bitcoin ETF-bezittingen rapporteerde, een trend die werd gevolgd door verschillende andere staten, waaronder Jersey City in New Jersey, waar burgemeester Steven Fulop aangaf een vergelijkbare Bitcoin ETF-strategie te zullen volgen als die van Wisconsin met een toewijzing van 2%.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Forse uitbreiding Bitcoin portfolio door Wisconsin investeringsraad appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!