Op 8 augustus werd Toncoin toegevoegd aan de BLOX app. In nog geen week tijd steeg de munt al ruim 6% en veel mensen vragen zich af: wat maakt TON zo bijzonder?

Banner Default 6 (Favoriete crypto's)

Launchpool als katalysator

De grootste duw kwam van Binance, ‘s werelds grootste crypto-beurs. Ze kondigden aan dat TON wordt toegevoegd aan hun Launchpool platform. Vanaf 15 augustus kunnen gebruikers BNB en FDUSD inzetten om TON-tokens te verdienen. Dit nieuws alleen al zorgde voor een prijsstijging van 14% in één dag.

Maar er was meer. Binance had TON al eerder toegevoegd voor futures trading. De recente toevoeging aan spot trading opende de deuren voor een breder publiek, wat de vraag naar TON verder opdreef.

Samenwerking met Pyth Network

TON sloot onlangs een strategisch partnerschap met Pyth Network, een gedecentraliseerde data-oracle. Dit geeft ontwikkelaars op het TON-netwerk toegang tot betrouwbare prijsgegevens, wat de kwaliteit van apps op het platform kan verbeteren.

De integratie van TON in het analyse-platform IntoTheBlock is een andere belangrijke stap. Het laat zien dat er groeiende interesse is van institutionele partijen in deze blockchain.

Gebruikers en transacties overtreffen Ethereum

Misschien wel het meest opvallend is de groei in dagelijkse actieve adressen (DAA) en dagelijkse transacties. Sinds juni overtreft TON zelfs Ethereum op deze punten. Dit is een sterke indicatie van de toenemende populariteit en het gebruik van het netwerk.

Explosieve groei in Total Value Locked (TVL)

De totale waarde die vastzit (TVL) in TON-projecten is geëxplodeerd. Van 22,92 miljoen dollar in maart naar een piek van 776,6 miljoen dollar in juli. Ondanks een kleine daling staat de TVL nu nog steeds op bijna 600 miljoen dollar. Dit laat zien dat er veel vertrouwen is in de toekomst van TON.

Wat maakt TON uniek?

Een groot voordeel van TON is de nauwe band met Telegram. Deze populaire berichtenapp heeft wereldwijd miljoenen gebruikers, wat een enorm potentieel publiek biedt voor TON.

TON richt zich sterk op eenvoudig gebruik. Vooral casual games op het Telegram-platform trekken veel nieuwe gebruikers aan. Dit laagdrempelige karakter kan cruciaal zijn voor massale adoptie.

Conclusie

TON laat indrukwekkende groei zien op verschillende fronten: prijs, gebruikers, transacties en partnerschappen. Ondanks de positieve ontwikkelingen zijn er ook uitdagingen. Of het echt de volgende grote crypto wordt, zal de tijd moeten uitwijzen. Maar de huidige ontwikkelingen geven in ieder geval reden tot optimisme voor fans van het project.

The post Toncoin stijgt bijna 12% in 24 uur tijd, waarom? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!