Bitcoin worstelt om boven het koerslevel van 57.500 dollar te blijven. Dit is een plek waar de munt nu al voor de tweede keer ondersteuning vindt, maar voor hoelang nog? Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

De prijslevels van BTC

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek van Bitcoin. Elke candle staat hier voor 24 uur, zodat we een goed beeld krijgen van het koersverleden. Dit is goed om het allersterkste prijslevel te analyseren.

Deze is in de grafiek hierboven weergegeven als rode zone, en ligt rond een koers van 49.000 dollar. Dit is niet het prijslevel waar de titel van dit artikel over gaat – daar komen we zo meteen op terug – maar toch is het goed om deze zone ook even te belichten.

Dit is namelijk de prijs waar Bitcoin ondersteuning vond na de flinke daling van anderhalve week geleden. De prijs viel met meerdere procenten naar beneden, maar rond de koers van 49.000 dollar vond het genoeg kopers om weer terug omhoog te komen. Het was al een beetje te verwachten dat de munt hier niet in één keer onder zou vallen, en dat heeft de maken met de vorige reacties die de munt al had gegeven op dit prijslevel.

Zoals je kan zien, reageerde de koers al eerder op deze zone. Dit is te zien aan de blauwe cirkels in de grafiek. In de eerste zien we hoe Bitcoin weerstand ervaarde (toen de munt hier nog onder bewoog), en in de tweede cirkel zien we hoe de munt hier vervolgens ondersteuning kon vinden. Mocht de prijs hier dus nog eens terugvallen, dan zou het logisch zijn als dit nog eens gebeurt.

Lukt het om boven 57.500 dollar te blijven?

Zoiets is nu ook bezig op de korte termijn. Bitcoin heeft een prijslevel van ongeveer 57.500 dollar waar het nu ondersteuning vindt, maar de vraag is of de munt dit ook kan volhouden. Om dit beter te analyseren, gaan we nu kijken naar de 1-uurs grafiek waar deze zone is uitgelicht.

Hier kunnen we goed zien hoe de munt al meerdere keren – zowel aan de bovenkant als aan de onderkant – reageert op dit level. Het is daardoor aannemelijk dat de munt hier nu nog eens support vindt, maar daar kun je nooit 100% zeker van zijn. Het is daarom goed om nu even een reactie af te wachten van BTC.

Mocht de munt namelijk onder deze zone vallen, dan kan dat een verder neerwaarts effect op de koers geven. Tot die tijd lijkt de munt deze zone wel te respecteren en is de kans op een herstel zeker aanwezig. Blijf de koers en deze prijslevels (van zowel 49.000 als 57.500 dollar) daarom goed in de gaten houden.

The post Analyse: lukt het Bitcoin om boven 57.500 dollar te blijven? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!