Marathon Digital, een bedrijf dat zich richt op bitcoin-mining, heeft na haar aankondiging dat het via converteerbare obligaties geld wilde ophalen een volgende stap gezet. Terwijl de bitcoin-prijs een daling laat zien, heeft het bedrijf haar plannen uitgevoerd en voor maar liefst $249 miljoen aan bitcoin gekocht. Deze grote aankoop roept vragen op: is dit een slimme strategie of nemen ze een enorm risico?

Banner Bitcoin 1

De details van de aankoop

De aankoop omvat 4.144 bitcoin, gekocht voor een gemiddelde prijs van $59.500 per stuk. Dit is opmerkelijk omdat de waarde van bitcoin de afgelopen maand juist met 8% is gedaald. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin zelfs verder gezakt tot ongeveer $58.070, een daling van 4% in de laatste 24 uur.

Financiering van de aankoop

Om deze grote aankoop te financieren, heeft Marathon Digital $300 miljoen opgehaald door het uitgeven van obligaties. Dit zijn speciale leningen die bedrijven kunnen uitgeven aan investeerders. Van dit opgehaalde bedrag is $249 miljoen direct geïnvesteerd in bitcoin. Het resterende bedrag wil het bedrijf gebruiken voor andere investeringen en om bestaande schulden af te lossen.

Waarom deze gewaagde zet?

De vraag is natuurlijk: waarom doet Marathon Digital dit? Er lijken verschillende redenen te zijn:

  1. Versterking van marktpositie: Met deze aankoop heeft Marathon Digital nu meer dan 25.000 bitcoin in bezit, wat hen tot een belangrijke speler in de markt maakt.
  2. Vertrouwen in de toekomst: Door nu te kopen terwijl de prijs relatief laag is, speculeren ze op een toekomstige waardestijging.
  3. Strategische flexibiliteit: Een grotere bitcoin-reserve biedt het bedrijf meer flexibiliteit in zijn toekomstige operaties.

De marktreactie

De markt lijkt echter niet overtuigd van deze strategie. Niet alleen is de bitcoin-prijs gedaald, ook de aandelenkoers van Marathon Digital zelf heeft een flinke klap gekregen. In de afgelopen drie maanden zijn de aandelen van het bedrijf met ruim 12% in waarde gedaald.

Bron: https://finance.yahoo.com/quote/MARA/?guccounter=1

Risico’s en kansen

Of deze grote aankoop uiteindelijk een slimme zet blijkt te zijn, hangt sterk af van hoe de bitcoin-prijs zich in de toekomst ontwikkelt. Als de prijs stijgt, kan Marathon Digital aanzienlijke winst maken op deze investering. Maar als de prijs verder daalt, kan het bedrijf in financiële problemen komen. Het is een gewaagde strategie die zowel grote kansen als grote risico’s met zich meebrengt.

Voor de toekomst

Samenvattend neemt Marathon Digital een flink risico door zo veel bitcoin te kopen terwijl de markt in een dip zit. Tegelijkertijd laat het een sterk vertrouwen zien in de toekomst van Bitcoin in het specifiek. Voor beleggers en liefhebbers van digital assets is dit zeker een ontwikkeling om nauwlettend in de gaten te houden. Het kan een voorbode zijn van hoe grote bedrijven in de toekomst met bitcoin en andere cryptocurrencies om zullen gaan.

The post Marathon Digital’s zet grote stap en koop voor $249 miljoen aan Bitcoin tijdens dip appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!