Marathon Digital Holdings heeft zijn Bitcoin (BTC) reserve aanzienlijk uitgebreid door nog eens voor $249 miljoen dollar aan cryptocurrency aan te schaffen. Deze aankoop volgt op een uitgifte van senior obligaties ter waarde van $300 miljoen, met als doel de bedrijfsactiviteiten uit te breiden.

Op 14 augustus maakte Marathon bekend dat het een deel van de opbrengsten van deze obligatieverkoop heeft gebruikt om ongeveer 4.144 Bitcoins te kopen voor een gemiddelde prijs van $59.500 per stuk. Hiermee is de ‘strategische Bitcoin-reserve’ van het bedrijf gestegen tot boven de 25.000 BTC.

Financiële details en toekomstplannen

De uitgegeven senior obligaties, die in september 2031 vervallen, leverden netto ongeveer $292,5 miljoen op. Deze obligaties hebben een jaarlijkse rente van 2.125% en kunnen worden ingewisseld voor contant geld, aandelen van Marathon of een combinatie van beide.

marathon miner bitcoin aankoop 15 augustus 2024
Bron: MARA op X.

Het resterende geld van de obligatieverkoop zal worden gebruikt voor de aankoop van meer Bitcoin en voor andere bedrijfsbehoeften, waaronder mogelijk overnames.

Langetermijnstrategie en marktreactie

Marathon ziet Bitcoin als het beste vorm van strategisch reservekapitaal en past een veelzijdige strategie toe voor de verwerving ervan. Deze recente aankopen volgen op de aanschaf van 2.282 Bitcoins in juli, ter waarde van $124 miljoen, wat CEO Fred Thiel omschreef als onderdeel van een ‘hodl-strategie‘, een term die verwijst naar het langdurig vasthouden van Bitcoin.

Ondanks de succesvolle uitbreiding van de Bitcoin-reserve, sloot het aandeel Marathon (MARA) de dag met een daling van 2,26% op $15,14, en is de aandelenprijs dit jaar tot nu toe met bijna 34% gedaald.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Marathon Digital koopt voor $249 miljoen aan Bitcoin na uitgifte van $300 miljoen aan obligaties appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!