Morgan Stanley, een van ‘s werelds grootste banken, heeft een opvallende draai gemaakt in haar Bitcoin-strategie. De bank verkocht bijna al haar aandelen in Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) en kocht voor miljoenen in bij BlackRock’s nieuwe Bitcoin ETF. Wat zit er achter deze grote verschuiving?

Banner Bitcoin 1

Vaarwel Grayscale, hallo BlackRock

Morgan Stanley heeft een drastische verandering doorgevoerd in haar Bitcoin-investeringen. De bank verkocht voor maar liefst $269,9 miljoen aan GBTC-aandelen. Dit was bijna hun volledige bezit. Tegelijkertijd kocht de bank meer dan 5,5 miljoen aandelen in BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT), goed voor ongeveer $190 miljoen.

Waarom deze grote verschuiving?

Er zijn een paar redenen die deze move kunnen verklaren:

  1. Hoge kosten GBTC: Grayscale rekent 2,5% beheerkosten, wat ongeveer 10 keer zo hoog is als concurrenten.
  2. Populariteit IBIT: BlackRock’s ETF heeft al meer dan $20 miljard aan investeringen aangetrokken.
  3. Breder perspectief: Morgan Stanley lijkt te kiezen voor diversificatie door ook in ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) te investeren.

Hoe past dit in de bredere markt?

Morgan Stanley is niet de enige grote speler die interest toont in Bitcoin ETF’s. Goldman Sachs heeft ook een flinke positie in IBIT ingenomen. Dit laat zien dat grote financiële instellingen steeds meer vertrouwen krijgen in Bitcoin als investeringsmiddel.

Wat betekent dit voor de Bitcoin-prijs?

Ondanks deze grote verschuivingen, zag de Bitcoin-koer toch een daling van 4,35% naar ongeveer $58.130. Dit gebeurde ook ondanks positieve inflatiecijfers in de VS. Het laat nog maar eens zien dat de relatie tussen institutionele investeringen en de Bitcoin-prijs complex is.

Wat kunnen we hiervan leren?

Deze ontwikkeling toont aan dat de Bitcoin ETF-markt volop in beweging is. De verschuiving van Morgan Stanley laat zien dat zelfs de grootste financiële instellingen nog zoekende zijn naar de beste manier om in Bitcoin te investeren.

Grote spelers zoals Morgan Stanley en Goldman Sachs zullen hun posities zorgvuldig moeten blijven kiezen.

The post Morgan Stanley gooit roer om: Massale verkoop GBTC en miljoeneninvestering in BlackRock’s Bitcoin ETF appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!